Kartal Avrupa´da moral peşinde

Kartal Avrupa´da moral peşinde

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. maçında Belçika temsilcisi Genk´i konuk edecek olan Beşiktaş, son maçlarda alınan kötü sonuçların ardından moral arıyor.

Son 3 karşılaşmasını deplasmanda oynayan ve 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alan siyah-beyazlılar, taraftarı önünde 3 puan peşinde. 
Belçika´nın Genk takımını konuk edecek olan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi´nde 3 puan peşinde. Gruba 3-1´lik Sarpsborg galibiyetiyle başlayan ancak Malmö deplasmanında 2-0 kaybeden siyah-beyazlılar, Genk karşısında galibiyete uzanarak 3 maçlık kötü gidişatı sonlandırmak istiyor. 26 gün sonra taraftarının önüne çıkacak olan Beşiktaş, son galibiyetini 29 Eylül´de sahasında oynadığı Kayserispor maçında alırken, Ekim ayında şu ana kadar maç kazanamadı. Malmö deplasmanında 2-0 kaybeden, Konyaspor ile rakip sahada 2-2 berabere kalan Beşiktaş, son olarak İzmir´de Göztepe´ye 2-0 mağlup olmuştu. I Grubu´nda 2 maç sonunda her takımın 3 puanı bulunurken, tüm takımlar 0 averajda. Gol farkıyla 3. sırada yer alan siyah-beyazlılar, Genk karşısında kazanarak rakibiyle arasındaki farkı açmak istiyor. 

Adriano yok, Ljajic belirsiz 
Siyah-beyazlılarda sakatlığı devam eden Adriano, Genk karşısında forma giyemeyecek. Göztepe deplasmanına götürülmeyen isimlerden Ljajic´in durumu belirsiz. Genk´te ise takımın en önemli isimlerinden olan, 17 maçta 15 gol atan Leandro Trossard, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giymeyecek. Vodafone Park´ta saat 22.00´de başlayacak olan karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu´ndan Daniel Stefanski yönetecek. Avrupa Kupaları´ndaki 213. karşılaşmasına çıkacak olan Beşiktaş, Genk ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar 212 karşılaşmada boy gösteren siyah-beyazlılar, bu maçlarda 82 galibiyet alırken, 85 maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Siyah-beyazlıların rakipleriyle oynadığı 45 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Rakip filelere 282 gol atan Beşiktaş, kalesinden ise 300 kez topu çıkardı. 

Şenol Güneş´in 35. maçı 
Beşiktaş´ın başında 4. sezonunu geçiren tecrübeli Teknik Direktör Şenol Güneş, siyah-beyazlılarla 35. Avrupa mücadelesinde boy gösterecek. Beşiktaş´ın başında en çok Avrupa maçına çıkan teknik adam unvanına sahip olan Şenol Güneş, takımıyla çıktığı 34 karşılaşmada 16 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 11 beraberlik elde etti. Güneş´in göreve gelmesinin ardından 34 maçta rakip filelere 58 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde ise 46 gol gördü. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Kartal Avrupa moral peşinde