KARATAŞ’TA CUMHURİYET DÖNEMİ KADIN KIYAFETLERİ DEFİLESİ DÜZENLENDİ
YEREL 7.03.2021 13:59:00 1498 0

KARATAŞ’TA CUMHURİYET DÖNEMİ KADIN KIYAFETLERİ DEFİLESİ DÜZENLENDİ

Karataş Belediyesi ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birliği tarafından Atatürk’ün İzinde Cumhuriyet Dönemi Kadın Kıyafetleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği kıyafetler defilesi düzenlendi.

 

Karataş Belediyesi ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Atatürk’ün İzinde Cumhuriyet Dönemi Kadın Kıyafetleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği kıyafetler defilesi düzenlendi.

Karataş Kumluk ve Tabiat Parkında gerçekleştirilen etkinlikte Karataş Belediye Başkanı ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birlik Başkanı Necip Topuz, Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz ve ilçenin önde gelen yöneticileri ile Karataşlılar katılım gösterdi.

 

Etkinlikte söz alan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz yaptığı konuşmada; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımız için erkek egemen toplum yapısından uzaklaşarak kadınlarımızın özgür ve kendini ifade edebilir bir yapıda yer edinmesini istemiş, kadınlarımıza güvenmiş ve şu ifadeleri kullanmıştır;

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”

Her alanda kendini kanıtlamış olan değerli kadınlarımızın toplumumuzdaki öneminin görülmesi gerekmektedir. Bugün burada Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanı ile kadınlarımız üzerindeki etkilerini anlatmak, gelişim düzeyinin ve değişen Türk kadını motifini ele alarak Karataş Belediyesi ve Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizm Birliği ile ortaklaşa bir defile düzenledik. Defilenin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan, dönem kıyafetleri konusunda bizlere destek veren Çukurova Gülen Yüzler Kadın Kooperatifine ve kadınlarımızı önemseyen siz değerli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak en içten dileklerim ile saygılarımı sunuyorum. “ dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false