KARACA, “ZULME DİRENEN, KALEMİNİ SATMAYAN GAZETECİLER VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”
SİYASET 23.01.2022 11:57:00 495 0

KARACA, “ZULME DİRENEN, KALEMİNİ SATMAYAN GAZETECİLER VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA: "ADALET VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİİZN YERİ DOLDURULAMAZ, ANILARI SİLİNEMEZ, KATİLLERİNİN İZİ KAYBETTİRİLEMEZ” DEDİ.

CHP Genel Başkan yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Bu ülke; zulümlerin yaşandığı, bedellerin ödetildiği, ülke çıkarına çalışanların cezalandırıldığı, antidemokratik uygulamalarla baskının, sansürün, otoriterliğin hüküm sürdüğü nice zor ve karanlık dönemlere tanıklık etti. Bu tanıklığın bedelini ise gerçeğin peşinde iz sürenler, kalemini satmayanlar, iktidarların yıldırma politikaları karşısında boyun eğmeyenler, halkın haber alma hakkı için yılmadan, yorulmadan çalışan gazeteciler ödedi. Susanların karşısında söz üreten, yok sayanların karşısında inat eden, Cumhuriyet düşmanları karşısında Atatürk ilkelerine bağlılıkla yürüyen demokrasi kahramanlarımız sayesinde, toplumsal hafızamızdan silinmek istenen gerçeklere erişebildik.

Bombalı saldırıyla aramızdan koparılan araştırmacı-gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un, gerçeklerin peşinde, laik Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle araştıran, soran, sorgulayan, üreten, karanlık güçlerce katledilen bu ülkenin kıymetli aydınlarının yeri doldurulamayacak, anıları silinmeyecek, katillerinin ve azmettiricilerinin izi kaybettirilemeyecek.

Günümüz tek adam diktatörlüğünde baskı, sindirme politikaları ve algı operasyonları sürüyor. Bu dönem; anayasaya aykırılıkları meşrulaştırma misyonuyla hareket eden tek adamın medyayı dizayn etmek için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamında bağdaşmayan söylem ve eylemleri, aydınları, gazetecileri, sanatçıları, toplumun farklı kesimlerini nefret söyleminin hedefi haline getirdiği, gerçeklerin izini sürmenin zorlaştığı bir karanlık dönem olarak hepimizin üzerine kabus gibi çöktü. İnsan onuruna yakışır yaşam koşullarına sahip bireylerden oluşan bir toplumun gerçeklerle kucaklaşmasına aracılık eden “gazeteciler”in yanısıra “gazetecilik” mesleğinin kendisi “itibarsızlaştırıldı.”

Partili Cumhurbaşkanı nefret ve kin kusan, kışkırtan söylemlerle sanatçı ve aydınları linç kültürünün parçası olarak ortaya atmak için her bir fırsatı kolladı. Hakaret davalarıyla, ilan cezalarıyla, ekran karartmalarla, sosyal medya erişim engelleriyle haksızlıklar manzumesi yazan tek kişilik şahsım hükümeti; sözünü esirgemeyen ilkeli gazetecilerin, araştırmacı gazetecilerin, medya maymunlarına teslim olmayan usta kalemlerin varlığından rahatsızlık duyuyor. Sözünü esirgemeyen, düşünen ve üreten kadınlardan ise korkuyor.

Bugün, ifade ve düşünce özgürlüğüne tahammülü olmayanların söylemlerinden, hukuksuzluğa sığınan girişimlerinden beslenenler; onurlu ve dimdik gazetecilere baş eğdiremeyeceğinden habersiz korku iklimi yaratmaya ve kutuplaşmaya, toplumsal barışı, hak ve özgürlükleri tehdit etmeye hizmet ediyor. Mumcuların mirasını devralan araştırmacı gazeteciler ise demokrasi ve adalet bayrağını taşımaya devam ediyor.

24-31 Aralık Adalet ve Demokrasi Haftası’nda suikastlerle, bombalı saldırılarla yaşam hakkı elinden alınan aydınlarımızı saygıyla ve minnetle anıyoruz. Hala aydınlatılmamış cinayetlerin, sümenaltı edilen dosyaların, mafya-tarikat-siyaset üçgenindeki karanlık güçlerin örtbas etmeye çalıştığı faili meçhul cinayetlerin gerçek sorumlularının aydınlatılmasını istiyoruz.”

Bizler; halk düşmanlarına karşı laik Cumhuriyetin ve Atatürkçülüğün yılmaz savunucuları olan Uğur Mumcuların, Muammer Aksoyların aydınlattığı yolda yürüyenleriz. Demokrasi şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Unutmadık, unutturmuyoruz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli