Tarih: 06.03.2021 12:07

"Kadınlarımızın, erkek egemen çarkları içerisinde ezilmesine müsade etmeyeceğiz"

Facebook Twitter Linked-in

Orhan SÜMER 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklamasında:

"İnsan ömrü boyunca fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı ile herkese örnek olan kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesinde en büyük katkıyı sağlamaktadır.

Bizleri eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren ve ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizlerden esirgemeyen, fedakâr kadınlarımıza gereken değeri vermek bizler için olmazsa olmazdır.

Kadının birey olduğu gerçeği kimileri tarafından unutturulmak istense de bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Hayatın her alanında omuz omuza mücadele verdiğimiz, Annelerimizin, eşlerimizin, kız kardeşlerimizin, çocuklarımızın sistemin erkek egemen çarkları içerisinde ezilmesine müsade etmeyeceğiz.

Ülkemizde ne yazık ki her sene artan kadın cinayetlerinin, şiddet, toplumsal dışlama ve yaftalamanın eğitim ve caydırıcı cezalar ile yeniden düzenlemesi gerekmektedir.

Erkek egemen anlayışından uzak, kadının tek başına da birey olduğu, eşit vatandaşlar anlayışının tesis edilmesi artık kaçınılmazdır.

Bu düşüncelerle, toplumun her kesiminde tüm gücüyle mücadele eden, yılmayan, boyun eğmeyen, emek veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum." dedi. (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —