KADEM’DEN “TARİHTE KAHRAMAN ADANA KADINLARI” ANMA ETKİNLİĞİ
KÜLTÜR SANAT 23.12.2021 10:34:00 2197 0

KADEM’DEN “TARİHTE KAHRAMAN ADANA KADINLARI” ANMA ETKİNLİĞİ

KADEM Adana Temsilciliği, Vali Süleyman Elban'ın da katıldığı, Adana’nın 100. Kurtuluş Yıldönümünde özel bir projeyle Adanalı kadın kahramanları andı

Adana’nın kurtuluşunun 100. Yıldönümünde KADEM Adana Temsilciliği, Milli Mücadelede kahramanlıklar göstermiş Adanalı kadınları “Tarihte Kahraman Adana Kadınları” isimli projeyle andı.

Adana Valisi Süleyman Elban’ın da katıldığı anma programında bir sunum yapan Kadem İl Temsilcisi Endüstri Yüksek Mühendisi Reşan Arlıer, Kurtuluş Savaşında yurdun her bölgesinde olduğu gibi Adana’da da kadınlar, bazen cephede ön saflarda bazen de cephe gerisinde milli mücadelede aktif rol aldıklarını belirterek, ”KADEM Adana Temsilciliği bir yıl sürecek “Tarihte Kahraman Adana Kadınları” isimli projeyi hayata geçirerek, Kurtuluş Savaşı’nda birçok kahramanlık hikâyesinin öznesi olan Adanalı kadın kahramanları anmayı ve yeni nesillere tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Arlıer,  şunları söyledi:

“Nene Hatun, Nezahat Onbaşı, Kara Fatma, Tayyar Rahime, Zeynep Hatun ve Şerife Bacı'nın dillere destan kahramanlık hikâyelerinin yeri ise şüphesiz çok özel. Hem savaşın zaferle sonuçlanmasında hem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok büyük görevler üstlendiler. Cephe gerisinde verdikleri hizmetin yanı sıra toplantılar, mitingler ve protesto gösterileri düzenleyerek toplumda direniş ruhu oluşmasına öncülük ettiler. Adana’nın 100.  kurtuluş yıldönümü vesilesiyle; Milli Mücadele döneminde zulme boyun eğmeyen ve direnişin sembolü olan kadın kahramanların gurur dolu hikâyeleri, “Tarihte Kahraman Adana Kadınları” projesi ile Adana Valiliği Koordinasyonunda yürütülecek etkinliği tarihte kahraman Adana kadınları her ay bir programda anlatılacak. Çukurova Üniversitesi Eğitimci Yazar Abdurrahman Kütük ve BTÜ Kütüphane ve Dökümasyon Daire Sn Ahmet Karataş beyefendi ile birlikte yürütülecek etkinlik sonrasında Adanalı Kadın Kahramanlarının kitabı hazırlanması ve belgesel yapılması planlamaktadır” dedi.

Adana Valisi Süleyman Elban da, İstiklal Harbi ve Kurtuluş Savaşlarının yaklaşık 10 yıl sürdüğünü belirterek, ”Bu mücadelede erkeklerin büyük bir çoğunluğu şehit ve gazi oldu. İş başa düşünce kadınlarımız cephelerde ve cephe gerilerinde kurtuluşa destek oldular. Adanalının destanını başlatan, Adanalılık destanını başlatan, kurtuluş savaşını taçlandıran, başarıyla sonuçlandıran yer Adana’dır. Her yerde duyduğumuzdan farkı bu” dedi.

Vali Elban, Karboğazı’ndak mücadelede olduğu gibi her şehirde, her ilçede, her köyde, her ovada kadınların destansı mücadelesi olmuştur” dedi.

“Vatanları uğruna yaptıkları fedakârlıklarla örnek olmuş Türk kadınlarıın isimleri saymakla bitmez” diyen Vali Elban, “5 Ocak Adana'mızın Kurtuluşu’nun 100.yılında düzenlenen bu program vesilesiyle Adana’nın bağımsızlığını kazanması için mücadele eden Adanalı kahraman kadınlarımızı minnetle ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Vali Elban, KADEM Adana İl Temsilciliğinde gerçekleşen programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve ev sahibi KADEM İl Temsilcisi Reşan Arlıer’e teşekkür etti.

Bu konuşmadan sonra Adana Valisi Süleyman Elban, KADEM Şeref Defterini imzaladı.

(vş)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false