Tarih: 24.05.2022 08:51

Kacır: “Teknoloji girişimleri ve patent başvuru sayıları arttı”

Facebook Twitter Linked-in

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üniversite olarak gençlere ihtimal iklimi oluşturmamız gerekiyor. Gençler de kendilerini aşan amaçlar edinmeli. Gençlerin önünü açabilecek çok güzel projeler var. Özellikle Bilişim Vadisi’nde üniversite öğrencilerine karşılıksız kendilerini geliştirme fırsatı veriliyor.” dedi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı zirvede Milli Teknoloji Hamlesi Politikaları’nı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi ve teknoloji girişimlerinin 2022’de ilk 3 ayda 1.2 milyar doların üzerinde yatırım aldığına, 2002’de 414 adet olan patent başvurularının ise 2020’de 21 kat artarak 8 bin 400’lere ulaştığına vurgu yaptı. 

“Dünya basını teknolojik girişimlerimizden bahsediyor” 

Son dönemde dünya basınında Türkiye ile ilgili çıkan haberler içinde en iyilerinin ülkemizin teknolojik girişimlerinden bahsedilen haberler olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Uluslararası medya son yıllarda maalesef ülkemizle ilgili olumlu haberler yapmıyor. Bu da çok tesadüf değil. Tam bağımsızlık iddiasına ne kadar vurgu yaparsanız dünyada da birileri bundan rahatsız olabiliyor. Teknoloji girişimciliği uluslararası basının ülkemizle ilgili son derece güzel haberler yapmak zorunda hissettikleri bir alan haline geldi. Financial Times’ta ‘Türkiye nasıl Avrupa teknolojisinin yıldızı oldu?’ başlıklı haber yayımlandı. Bu haber teknoloji girişimciliğimizin nasıl dikkat çekici başarılar ortaya koyduğunu gösteriyor.” dedi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —