Japonya ve İsrail Sınırlarını Kapattı
DÜNYA 30.11.2021 09:25:00 480 0

Japonya ve İsrail Sınırlarını Kapattı

Şu ana kadar en sert önlemleri alan İsrail ve Japonya, yabancıların girişini yasakladı. Bu iki ülkenin ardından Fas da yaptığı açıklamada ülkesini yabancı uçuşlara kapatacağını duyurdu.

İlk olarak Güney Afrika’da tespit edilen Corona virüsünün yeni varyantı Omicron yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar en sert önlemleri alan İsrail ve Japonya, yabancıların girişini yasakladı. Bu iki ülkenin ardından Fas da yaptığı açıklamada ülkesini yabancı uçuşlara kapatacağını duyurdu.

Avustralya’da Omicron adlı yeni varyant Güney Afrika’dan ülkeye giriş yapanlarda tespit edildi. Avustralya’ya 9 Afrika ülkesinden gelenler otelde karantina altına alınacak.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ülke sınırlarına kısıtlama uygulamanın kolay olmadığını, ama bunun gerekli ve geçici olduğunu söyledi. İsrail, ülkeye giriş yapacak vatandaşlarına da karantina uygulama kararı aldı.

Aşılı olanlarda vaka artışı görülebilir

Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19'a karşı aşı yaptırmış kişilerde de belirli ve öngörülebilir oranda vaka artışlarının beklendiği uyarısında bulundu. Söz konusu varyant, Güney Afrika ve bazı diğer Afrika ülkelerinin ardından Avustralya, Belçika, İngiltere, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, İsrail, İtalya, Hollanda ve İskoçya'da da görüldü.


Hollanda, Cuma günü Güney Afrika’dan gelen 13 kişide Omicron varyantının tespit edildiğini açıkladı.

Danimarka’da da Güney Afrika’dan uçakla gelen iki yolcuda Omicron varyantı görüldü. Yolcular karantinaya alındı ve yetkililer bu kişilerle yakın temasa girenleri tespit etmek için temas takip sistemini devreye koydu.

Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü ve aynı zamanda Başkan Joe Biden’ın sağlık danışmanı olan Dr. Anthony Fauci, Omicron’un Amerika’da görülmesine şaşırmayacağını söyledi. Fauci bu açıklamayı NBC televizyonunda yaptı.

İspanya, 1 Aralık’tan itibaren aşısız İngiliz vatandaşlarını ülkeye almayacağını açıkladı. İngiltere'de maske uygulaması ve yabancıların test olmasıyla ilgili kurallar sıklaştırılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü mevcut gelişmelerle ilgili olarak 194 üye ülkeye teknik bilgilendirmede bulundu.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün yeni varyanta karşı alacağı önlemleri açıklayacağı belirtildi.

''Zamanla yarış halindeyiz''

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Letonya’ya yaptığı ziyarette varyantı ciddiye aldığını söyledi ve ‘‘Zamanla yarış halinde olduğumuzu biliyoruz. Bilimadamlarının ve aşı üreticilerinin Omicron varyantının mutasyonlarının niteliğini anlamak için iki-üç haftaya ihtiyaçları var’’ dedi. Von der Leyen, bu sürenin önlem almak için kullanılabileceğini, özellikle de aşılama ve takviye aşı oranının artması için çalışılabileceğini belirtti.

Von der Leyen, Avrupa Komisyonu’nun BionTech/Pfizer ile 1 milyar 800 milyon doz aşı için üçüncü bir sözleşme yaptığını da hatırlattı.

Von der Leyen, bu sözleşmede varyantlardan birinin aşılara karşı bağışıklık göstermesi durumunda şirketlerin aşılarını 100 gün içinde bu varyanta uygun hale getirmesi maddesinin de bulunduğunu söyledi.
AB Komisyonu Başkanı, ‘‘İyisini umalım ancak kötüsüne hazırlanalım. Şimdi en önemli öncelik sosyal mesafe, teması azaltmak, aşılanmak ve takviye aşıları olmak’’ diye konuştu.

Hong Kong’da yönetimin salgın konusundaki danışmanı David Hui, Omicron’un tespit edildiği iki kişinin Pfizer-BioNTech aşısı olduğunu ve boğaz ağrısı gibi hafif belirtiler gösterdiklerini kaydetti.

Bu arada Güney Afrika’da yetkililer, uluslararası toplumun ülkeye yönelik seyahat yasakları ya da kısıtlamaları getirmelerine tepkili.

Yetkililer, bilimsel bir başarıya imza atıldığını ve varyantın tespit edilebildiğini, ancak buna karşılık ülkenin cezalandırıldığını belirtiyor.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkede yeni varyantla birlikte artan vakaların dördüncü salgın dalgasına neden olmasını önlemek için yetkililerin Covid-19 aşılarını bazı yerlerde ve bazı etkinlikler öncesinde zorunlu hale getirmeyi değerlendirdiklerini söyledi.

Güney Afrikalılar'ın yalnızca dörtte biri tam olarak aşılanmış durumda. Ülkede halkın çoğunu aşılamak için yeterli miktarda aşı dozunun bulunduğu, ancak bunların kırsal bölgelere iletilmesinde lojistik sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Vakaların artmasında aşı tedirginliğinin de etkisi olduğu sanılıyor.(Kaynak:VOA)

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli