Tarih: 30.10.2020 18:10

İZMİR DEPREMİNDE İLK HABERLERE GÖRE 4 YURTTAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 4 kişi hayatını kaybetti. En az 152 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Depremde çok sayıda bina yıkıldı. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

İzmir'in Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. AFAD, depremde 1'i boğulma olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 152 kişinin yaralandığını bildirdi.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

AFAD İLK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden alınan bilgilere göre, 1'i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 120 vatandaşımız da yaralanmıştır. AFAD Başkanlığı tarafından, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3 milyon lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Sakarya, Bursa ve Afyon'dan 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir."

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 6 artçı sarsıntı kaydedildi.

AFAD'IN DEPREMLE İLGİLİ RAPORA ŞU LİNKTEN ULAŞILABİLİR:

https://deprem.afad.gov.tr/downloadDocument?id=2064




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —