Tarih: 07.10.2022 14:46

İYİ PARTİLİ CESUR:”SANSÜR YASASI ZALİMLİKTİR”

Facebook Twitter Linked-in

TBMM’nde yeni yasama yılı başladı ve kamuoyunda sansür yasası diye adlandırılan yasa görüşülmeye başladı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur kürsüde söz aldı ve partisi adına konuştu.

“Neden sansür bu yasanın kamuoyundaki ismi, çünkü yasaklar, susturmalar var. Neyi susturuyorsunuz, çünkü yoksulluk, enflasyon altında ezilen milyonlar ve yönetilemeyen bir Türkiye var sizinle” diyen Cesur, şunları söyledi:

“Sansür yasasını görüşüyoruz. Çok tartışma var, çünkü yine yasaklar, susturmalar var. Evet her yasama yılı sonunda yaptığım karne konuşmasını yaparak, kim, niye susturuluyor açıklamaya çalışacağım.”

Cesur, “Milletimizin, enflasyonla, pahalılıkla, geçim darlığıyla, Suriyelilerle sınandığı bir dönemde, İktidarın, 10 aylık ekonomi modeliyle, ilk 8 ayda; ihracatın yüzde 18 artarken, İthalatın yüzde 41, Dış ticaret açığınınsa, yüzde 146 rekor artış gösterdiğini, 8 ayda 73 milyar doları bulduğunu; olanlarıaçıklayamayacağını gören bakanın, Neo-liberal ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden, heterodoks yaklaşımla açıklamaya çalıştığını gördü..

 

“HERKES 1 YILDA EN AZ YARI YARIYA FAKİRLEDİ”

 

Cesur, 1 yılda 8,8’den, 18.5’u geçen dolar kurunu, yani herkesin yarı yarıya fakirleştiğini, Merkez Bankası’nın, kayıp 128 milyar dolarına bu yıl, 75 milyar dolar ilave olduğunu, yılın ilk yarısında Kur Korumalı Mevduat'ın maliyetinin çiftçiye verilen mazot desteğinin 12 katı olduğunu gördüğünü anlattı.

 

“DÜNYA 5’DEN BÜYÜK DERKEN, DÜNYADA EN YÜKSEK ENFLASYONA SAHİP 5. ÜLKE HALİNE GETİRDİNİZ TÜRKİYE’Yi”

 

Aylin Cesur; Dünya 5’den büyük diyen iktidarın, müthiş ekonomi modeliyle, 2021 Eylül’ünde % 19,5’luk enflasyonun, TÜİK’e göre bile 4 kat artarak, 83,45’le, dünyada en yüksek enflasyona sahip, 5. Ülkeolduğumuzu; enflasyon düşünce düşmesi gereken fiyat artış hızınında artmaya devam ettiğini söyledi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —