Tarih: 24.08.2016 09:37

İtalya 6.2´lik depremle sarsıldı: 6 ölü

Facebook Twitter Linked-in

İtalya´nın Perugia kentinin 76 kilometre güneydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde TSİ 04.36´da 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi. İtalyan yetkililer, şiddetli depremde 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşın da enkaz altında kaldığını bildirdi. Başkent Roma´da ise bazı binaların 20 saniye boyunca sallandığı ifade edildi. Accumoli Belediye Başkanı Stefano Petrucci, 4 kişilik bir ailenin enkaz altında kaldığını ifade etti. İtalyan polisi ise, Pescara del Tronto köyü yakınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Öte yandan Amatrice kasabasında ise, ciddi şekilde hasar meydana geldiği öğrenildi. Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi kasabanın giriş-çıkış yollarının kapandığını belirterek, kasabanın yarısının tahrip olduğunu ve çok sayıda vatandaşın enkaz altında kaldığını ifade etti. Depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntının meydana geldiği öğrenildi.

İtalya´da 2009 yılında Aquila bölgesinde meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremde 300´den fazla kişi hayatını kaybetmişti. (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —