İsveç´ten Endonezya´ya deprem yardımı

İsveç´ten Endonezya´ya deprem yardımı

İsveç yardım kuruluşu SİDA, Endonezya´nın Sulawesi Adası´nda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem ve onun tetiklediği tsunami sonucu zarar gören Sulawesi Adası´ndaki çalışmalara katkı sağlamak için 8.5 milyon İsveç kronu (812 bin 866 euro) gönderdi.

İsveç yardım kuruluşu SİDA, bir hafta önce büyük bir deprem ve yıkıcı tsunamiden zarar gören Endonezya´nın Sulawesi Adası´ndaki kurtarma çalışmalarına 8.5 milyon İsveç kronu (812 bin 866 Euro) gönderirken İsveç Sivil Riskler Ajansı da afet bölgesine afet atıkları konusunda uzman bir ekip gönderdi. 
İsveç yardım kuruluşu, Endonezya´da hala hayatta kalanlar için aramaların devam ettiğini, ölü sayısının bin 500´ü aştığını ve daha da artmasının beklendiğini açıkladı. 66 bin evin yıkıldığı Adada, 71 bin kişinin sokaklarda kaldığı belirtildi. 
SİDA Başkanı Susanne Mikail yaptığı basın açıklamasında "Endonezya´ın durumu çok zor. Uluslararası yardım kuruluşları çadır, su arıtma kitleri, jenaratör ve tıbbi yardımı acilen yapması lazım" ifadelerini kullandı. Ayrıca İsveç Kızılhaç´ı tarafında büyük miktarda yardımların Endonezya´ya gönderileceği açıklandı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı