Tarih: 09.10.2017 16:07

İSTİNAF MAHKEMESİ, BERBEROĞLU HAKKINDA VERİLEN KARARINI BOZDU: YENİDEN YARGILANACAK

Facebook Twitter Linked-in

MİT TIR´ları davasında ´casusluk´ iddiasıyla tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen 25 yıllık hapis cezası kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Ancak, tekrar yargılanacak olan Berberoğlu bu süreçte farklı bir karar verilmemesi durumunda tutuklu olarak yargılanacak.

Öte yandan kararı değerlendiren Berberoğlu´nun avukatı Murat Ergün, CHP´li vekilin tahliyesi için başvuruda bulunacağını ifade etti.

Berberoğlu´nun diğer avukatları da CHP´li vekilin birkaç güne kadar serbest bırakılabileceğini aktardı.

YEREL MAHKEMECE ANILAN HUSUSLARA YER VERİLMEDEN HÜKÜM KURULDU´

"Yerel mahkemece anılan hususlara yer verilmeden hüküm kurulmuştur" denilen kararda, söz konusu casusluk suçunun oluşmamış olabileceğine dikkat çekiliyor.

Kararda, MİT TIR´larına ait görüntülerin Aydınlık gazetesinde daha önceden yayınlandığı hatırlatılarak ´Sırrın daha önce ifşa edildiğinin kabulü halinde gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçunun unsurlarının oluşmayacağı´ belirtildi. Berberoğlu davasından daha önce ´bu bilginin ifşa oluşması halinde casusluk suçunun oluşmayacağı´ da vurgulanıyor.

Mahkeme kararının ilgili kısmı şöyle:

?Kanuna aykırı ve istinaf başvurusunda bulunan sanık müdafiilerinin istinaf nedenleri bu sebeple yerinde görülmüş olduğundan CMK´nın 280/1-b ve 289/1-g maddeleri uyarınca diğer yönleri incelenmeksizin CMK´ nın 272/1. maddesi gereği re´sen de istinaf yasa yoluna tabi olan hükmün öncelikle bu sebeplerden dolayı bozulmasına,

Atılı suçtaki kanunda öngörülen ceza miktarı ile Yerel Mahkemece sanığa verilen ceza miktarına göre kaçma şüphesinin görülmesi, mevcut delil durumu, tutuklulukta kaldığı süre karşısında, adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı değerlendirilerek CMK´nın 100/1, 104/3. maddeleri gereğince tutukluluk halinin devamına??

25 YIL HÜKÜM GİYMİŞT

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR´larının durdurulması olayıyla ilgili ´gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak´ suçundan yargılandığı davada 14 Haziran 2017´de 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.(HABER MERKEZİ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —