İşte 2020 Tokyo Olimpiyatları takvimi

İşte 2020 Tokyo Olimpiyatları takvimi

Japonya´da gerçekleşecek 2020 Tokyo Olimpiyatları´nın Organizasyon Komitesi, olimpiyat için hazırlanan ayrıntılı programı kamuoyuyla paylaştı.

2020 Tokyo Olimpiyatları için geri sayımın devam ettiği Japonya´da, Olimpiyat Organizasyon Komitesi 17 gün sürecek etkinlikle ilgili ayrıntılı bir programı kamuoyuyla paylaştı. Programa göre, olimpiyat açılış töreni 24 Temmuz´da, kapanış töreni ise 9 Ağustos´ta Tokyo´da inşası devam eden yeni ulusal stadyumda gerçekleştirilecek. Her iki tören de 20.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek. 

İlk müsabaka voleybol 
Açıklanan programa göre, olimpiyatlar kapsamında gerçekleştirilecek ilk spor etkinliği, açılış töreninden iki gün önce 22 Temmuz saat 09.00´da Fukuşima eyaletinde oynanacak kadınlar voleybol müsabakası olacak. Erkekler ve kadınlar judo müsabakaları dahil birçok etkinlik ise 25 Temmuz´da başlayacak. 

8 Ağustos ?final günü´ olacak 
26 etkinliğin finalleri 2 Ağustos Pazar günü yapılacak. Kapanış töreninden bir önceki gün olan 8 Ağustos´ta ise beyzbol, erkekler futbol ve erkekler basketbol da dahil olmak üzere 30 dalda final müsabakaları oynanacak. 8 Ağustos, olimpiyatlar boyunca en fazla final müsabakasının gerçekleştirildiği gün olacak. 

Sıcak engeli 
Olimpiyatlar süresince Tokyo´da beklenen şiddetli yaz sıcağını dikkate olan organizasyon Komitesi, 2 Ağustos´taki kadınlar maratonu ve 9 Ağustos´taki erkekler maratonu başlangıç saatlerinin planlanandan erkene alındığını açıkladı. Buna göre, her iki etkinlik de sabah 06.00´da başlayacak. Erkekler 50 kilometre yürüyüşü ise 8 Ağustos´ta sabah saat 05.30´da gerçekleştirilecek. 
Boks müsabakaları takviminin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı