Tarih: 12.05.2018 14:27

İsrail´e sert uyarı: İki şehrinizi yok ederiz

Facebook Twitter Linked-in

Tahran Cuma Namazı Hatibi Ahmed Hatemi, İran devlet televizyonundan canlı yayımlanan cuma hutbesinde, ABD´nin İran İslam devrim lideri Ruhullah Humeyni´nin getirdiği Velayet-i Fakih sisteminin yarattığı molla rejimini yıkmak istediğini söyledi.

Tahran Üniversitesi´nde konuşan Hatemi ?Batı´nın sona erdirilmesine yönelik baskılarına karşın füze kabiliyetimizi genişleteceğiz ki, İsrail şunu bilsin: Aptalca hareket ederse Hayfa ve Tel Aviv tamamen yok edilir? dedi.

?AVRUPALILAR GÜVENİLMEZ´

ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´la nükleer anlaşmadan çekilmesini eleştirirken Tahran´ın anlaşmanın ayakta kalması için Avrupa Birliği´ne (AB) güvenemeyeceğini dile getiren Hatemi, şunları söyledi:

?Amerika bir halt beceremez. Onlar hep İran rejimini devirmenin peşinde oldular ve bu amaç kapsamında anlaşmadan da çekildiler. Anlaşmaya imza atan Avrupalılar da güvenilmez. İran´ın düşmanlarına güvenemezsiniz.?

Aynı zamanda İran Uzmanlar Meclisi üyesi de olan muhafazakar ayetullah konuşurken cuma namazı için toplananlar geleneksel sloganları attı: ?Amerika´ya ölüm?, ?İsrail´e ölüm?.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —