Tarih: 19.04.2021 10:44

İsrail, seçimlerde aday 3 Filistinliyi gözaltına aldı

Facebook Twitter Linked-in

İsrail, Filistin Demokratik Birliği (FIDA), Filistin Halk Partisi ve Fetih Hareketi adaylarının, gelecek ay yapılması planlanan milletvekili seçimlerine ilişkin düzenlemek istediği basın toplantısını engelledi. İsrail güvenlik güçleri, seçimlerde aday olan 3 kişiyi de gözaltına aldı.

İsrail istihbaratına bağlı özel kuvvetler, seçimlerle ilgili basın toplantısının düzenleneceği St. George otelinin etrafını sararak seçimlerde aday olan 3 kişiyi tutukladı.

Filistin resmî haber ajansı WAFA, İsrailli yetkililerin otel yönetimine Filistinlilerin resmî olsa bile her türlü faaliyetine ev sahipliği yapılmasını yasakladığını bildirdi. İsrail, başkentin Kudüs olduğu bölgede Filistinlilerin herhangi bir resmî faaliyette bulunmasını ve egemenlik kurmasını yasaklıyor.

Fetih Hareketi, Filistin Yasama Meclisinden aday olan Eşref el-Avar ve Nasır Kavs Filistin Demokratik Birliği (FIDA) listesinden aday olan Ruteybe Natşe’nin tutuklanmasını ve Kudüs’te düzenlenmek istenen basın toplantısının engellenmesini kınadı.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi üyesi ve sözcüsü Usame el-Kavasimi, "İsrail, Başkent Kudüs'te Filistin halkının haklarının silah zoruyla elinden alınmasını, ırkçılığı, faşizmi ve zulmü temsil ediyor. Kudüs bizim Allah'a yöneldiğimiz ilk kıblemiz, siyasi başkentimiz” açıklamasında bulundu.(Kaynak:Şarkul Avsat)

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —