Tarih: 27.10.2020 09:59

İskenderun'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Facebook Twitter Linked-in

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama sonrası açıklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir" demişti.

Jandarma noktasında çatışma: 1 asker yaralandı
Hatay'ın Payas ilçesinde jandarma uygulama noktasına kimlikleri belirlenemeyen şüpheliler tarafından silahlı saldırı düzenlendiği haberini geçti. Habere göre uygulama noktasında görevli askerlerin karşılık vermesiyle yaşanan sıcak çatışmada 1 astsubay yaralandı. Yaralanan askerin hastaneye kaldırıldığı, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin İskenderun ilçesine doğru kaçtıkları belirtildi.Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve 2 yurttaş yaralandı.Soylu'dan açıklama: Hikayesini anlatacağız
Hatay Valisi'nden açıklama
Hatay Valisi Rahmi Doğan basına yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde istihbarat birimlerinin "4 kişilik bir grubun paramotor ile Menbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanos dağlarına girdiklerini" tespit ettiğini kaydetti.

Doğan "Sabah saat 11.00 sıralarında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. İskenderun'a inen 2 terörist güvenlik birimlerimizin sıkıştırması sonucu kaçmayı tercih eden teröristlerdir. Kaçarken bir terörist kendini patlattı. 1 terörist biraz önce etkisiz hale getirildi. Birkaç hafif yaralımız var. Bugün itibariyle Amanos Dağları'nda PKK terör örgütü imha edilmiştir" ifadelerinikullandı.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —