Tarih: 11.05.2020 09:27

İran donanması kendi gemisini vurdu

Facebook Twitter Linked-in

İran donanması Basra Körfezi’ndeki tatbikat sırasında yanlışlıkla kendi fırkateynini vurdu, olaydaçok sayıda askerin öldüğü ileri sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, İran donanmasına ait Cameran fırkateyni, donanmaya ait Konarek adlı başka bir fırkateyni yanlışlıkla vurdu. 
İran’ın resmi televizyon kanallarından Press TV ise “Donanmaya ait Konarek adlı lojistik gemisinin ölümcül bir kazaya karıştığına ilişkin haberler” olduğunu bildirdi. Press TV haberinde, ülkenin güneyinde Hürmüzgan eyaletine bağlı Jask Limanı civarında İran donanmasının tatbikatı sırasında meydana gelen olayla ilgili teknik incelemenin sürdüğü, olayda can kaybı olup olmadığının henüz teyit edilmediği belirtildi.
Öte yndan İran Ordusu, dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az bir kişinin öldüğünü bildirdi. 

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor" denildi.
(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —