Tarih: 02.01.2018 13:12

İRAN OLAYLARINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Facebook Twitter Linked-in

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamhani yaşananlardan yabancı ülkeleri sorumlu tutarak "İran´daki durumla ilgili etiketler ve mesajlar ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan´dan geliyor" dedi.

SPUTNİK Ajansının haberine göre İran devlet televizyonu dün gece başkent Tahran´a 350 km uzaklıktaki İsfahan´a bağlı Kehderican´da 6 eylemcinin bir polis karakoluna saldırdığı sırada öldüğünü açıkladı.

Devlet televizyonu eylemcilerin karakoldan silah çalmaya çalışması üzerine çatışmaların yaşandığını iddia etti.

İran devlet televizyonu ayrıca İsfahan´a bağlı Humeynişehr´de 11 yaşındaki bir çocuk ile 20 yaşındaki bir erkeğin öldüğünü, İsfahan´a bağlı bir diğer bölge olan Necefabad´da da 1 İran Devrim Muhafızı´nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölenlerin tümünün tüfekle vurularak yaşamını yitirdiği belirtildi. İsfahan´da ayrıca dün 100 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İLK KEZ BİR GÜVENLİK MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

İran´ın yarı resmi haber ajansı Mehr, Necefabad´da bir saldırganın tüfekle bir polisi öldürdüğünü, 3´ünü de yaraladığını duyurmuştu.

İran Devrim Muhafızı´nın öldüğü olayla bu saldırının aynı olay olup olmadığı ile ilgili soru işaretleri bulunuyor. Associated Press (AP) ülkedeki protesto gösterilerinde ilk kez dün bir güvenlik mensubunun öldürüldüğünü de kaydetti.

TAHRAN´DA 3 GÜNDE 450 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yarı resmi ILNA haber ajansına konuşan Tahran Vali Yardımcısı Ali Aşgar Nasserbaht ise başkentte 3 günde 450  eylemcinin gözaltına alındığını kaydetti.

Nasserbaht cumartesi günü 200, pazar 150, dün ise 150 eylemcinin Tahran´da gözalatına alındığını belirtti.

ŞAMHANİ: İRAN İLE İLGİLİ ETİKET VE MESAJLAR ABD, İNGİLTERE VE SUUDİ ARABİSTAN´DAN GELİYOR´

 

Diğer taraftan İranlı yetkililerden yaşananlardan ´yabancı güçleri´ sorumlu tutan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

BBC Türkçe´nin katardığına göre Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamhani, yaşananlardan yabancı ülkeleri sorumlu tuttu.

Lübnan medyasına konuşan Şamhani, "İran´daki durumla ilgili etiketler ve mesajlar ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan´dan geliyor. Durumla ilgili sosyal medya ağlarında yaşanan şey, İran halkına karşı bir vekalet savaşıdır" dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —