Tarih: 08.12.2019 10:41

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih: Göstericilere yönelik saldırıyı çeteler yaptı

Facebook Twitter Linked-in

DPA’nın haberine göre Salih, gazetecilere yaptığı yazılı açıklamada, “Cuma günü halk protestosunda şehit ve yaralılar meydana gelmesine neden olan suç çeteleri ve yasadışı silahlı grupların saldırısını devlet kurumları ile büyük bir ilgi ve derin bir acıyla takip ettik. Herhangi bir vatandaşın barışçıl bir şekilde protesto etme hakkını bir kez daha teyit ediyor, barışçıl gösterilere karşı herhangi bir silahlı ve şiddet içerikli müdahaleyi reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Salih, güvenlik güçlerinin, barışçıl göstericileri, kamu ile özel mülkiyeti ve Iraklıların hayatını korumanın yanı sıra yasa dışı suçluları kovuşturma, onları yakalama ve hak ettikleri caydırıcı cezayı almaları için onları yargıya havale etmekten sorumlu olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Salih, herkese reform talebinde bulunan barışçıl gösterilere saygı duyma ayrıca devleti korumak için vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında işbirliği ve toplumsal uyum çağrısında bulundu.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiseri, Bağdat'taki El-Hıllani Meydanı'nda silahlı saldırganların göstericilere yönelik saldırısı sonucu 16 kişinin öldüğünü, 110 kişinin ise yaralandığını duyurdu.(Kaynak:Şarkul Avsat)
(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —