İngiltere´nin en eski katedraline Rus bayrağı asıldı, siyasi kriz çıktı

İngiltere´nin en eski katedraline Rus bayrağı asıldı, siyasi kriz çıktı

Çift taraflı çalışan eski Rus casusu Sergey Skripal´in zehirlendiği Salisbury´deki katedrale Rus bayrağı asıldı. İngiltere´nin en eski katedraline Rus bayrağı çekilmesi yeni bir siyasi kriz başattı.

Geçtiğimiz yıl eski Sovyetler Birliği döneminde GRU ajanı olan Sergey Skripal zehirlenmiş, İngiltere bu olaydan dolayı Rusya´yı sorumlu tutmuştu. Rusya ise İngiltere´nin bu iddiasını reddetmişti. İngiltere ile Rusya arasında büyüyen bu kriz yeni bir olayla daha derinleşti. İngiltere´nin Salisbury şehrinde bulunan ve yapımı 13´üncü yüzyıla kadar dayanan Salisbury Kutsal Meryem Ana Katedral Kilisesi´nin restorasyon iskelelerine açılan Rusya bayrağı nedeniyle Rusya ile İngiltere arasında yine kriz çıktı. 

Rus konsolosluğu bayrağı Rusların açmadığını açıkladı 
Salisbury Kutsal Meryem Ana Katedral Kilisesi´inde Pazar ayininden sonra 2 kişi tarafından iskelelere asılan dev Rusya bayrağı İngiltere basınında geniş yer aldı. İngiliz basını, Skripal davasından sonra Rusya´nın dev Rus bayrağı açarak gövde gösterisi yapmaya çalıştığını savundu. Rus konsolosluğu, bayrağın Ruslar tarafından açılmadığını, Rusya´nın bu olayla ilgili bağlantısının bulunmadığını ifade ederek olayı ?provokasyon´ olarak nitelendirdi. Ayrıca Rus Konsolosluğu bayrak olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Katedrale bayrak asma olayının geçtiğimiz yıl yaşanan Skripal olayıyla bağdaştırılması son derece üzücüdür? ifadeleri kullanıldı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı