Tarih: 14.03.2019 22:09

İNGİLTERE, AVRUPA BİRLİĞİ´NDEN BREXİT´İN ERTELENMESİNİ TALEP EDECEK

Facebook Twitter Linked-in

ıİngiltere Parlamentosu, Brexit için ikinci kez referandum yapılması ve ertelenmesi önerisini reddetti.

İngiliz Parlamentosu bugün bir kez daha İngiltere´nin Avrupa Birliği ile yaşadığı Brexit krizi üzerine toplandı. Milletvekilleri Brexit için ikinci bir referandum yapılma önerisini reddederken Avrupa Birliği´nden Brexit´in ertelenmesini talep etme kararı aldı.  

İngiltere parlamentosu, Başbakan Theresa May´in Brexit´i erteleme teklifini 412´ye 202 oyla kabul etti.

BBC´nin haberine göre, Brexit anlaşmasını reddeden, İngiltere´nin AB´den anlaşma olmadan ayrılmasına karşı çıkan parlamento, son önergeyi 412´ye karşı 202 oyla kabul etti. Şuan 29 Mart´taki Brexit´in ertelenmesi için AB üyesi diğer 27 ülkenin tümünün onayı gerekiyor.

Parlamento çalı günü İngiltere ile AB arasındaki Brexit anlaşmasını ikinci kez reddetmiş, çarşamba günü ise İngiltere´nin AB´den anlaşma olmadan ayrılmasına karşı çıkmıştı.

Perşembe akşamı kabul edilen önerge ise Brexit anlaşmasının 20 Mart Çarşamba gününe kadar İngiltere Parlamentosu tarafından onaylanması halinde, Brexit´in bir kereliğine 30 Haziran´a kadar ertelenmesinin talep edilmesini öngörüyor.

İngiltere Parlamentosu´nun Çarşamba gününe kadar anlaşmayı onaylamaması halinde ise AB liderlerinin Perşembe günü başlayacak zirvelerinde İngiltere´den büyük ihtimalle, Brexit´in neden ertelendiği ile ilgili net bir açıklama isteyecekleri hatırlatılıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —