Tarih: 09.04.2020 11:24

“İNFAZ TEKLİFİNDE ADALETİN RUHU YOK!”

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Romanlar Gününde Romanların yaşadığı sorunları ve Diyarbakır Kulp’ta şehit düşen vatandaşları anarak sözlerine başlayan Erkek, infaz teklifinin örtülü bir af teklifi olduğunu belirtti. Devlete karşı işlenen suçlara dair, teklifte hükmün olmamasını eleştiren Erkek, “suçluyu kazıyınca altından insan çıkar. Dengeyi çok iyi kurmalıyız” dedi.

Cezaevlerine dair çarpıcı rakamlarla Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo ile Avrupa’yı karşılaştıran Muharrem Erkek, hükümlülerle birlikte tutukluların da pakette yer alması gerektiğini söyledi. Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Osman Kavala’nın tutuklanmasının, Fatih Portakal’a ise yaptığı eleştiriden dolayı suç duyurusunda bulunulmasının yanlışlığını vurgulayan Erkek, “tutuklu gazeteciler var, avukatlar var, sosyal medyada düşüncelerini, eleştiri amaçlı düşüncelerini sert bir şekilde paylaştığı için cezaevinde olan insanlar var. Bunlar içeride kalmaya devam ederken birçok suçluyu dışarıya çıkarmak kamuoyu vicdanında yer bulmaz” dedi.

Muharrem Erkek, Ömer Hayyam’ın “adalet kâinatın ruhudur” sözüyle konuşmasına son verirken, şunları kaydetti: “İşte bu teklifin ruhu yok, bu teklifin içinde adaletin ruhu yok, onun için kamuoyu vicdanında tam anlamıyla yer bulmuyor, onun için adaleti tecelli ettirmiyor. Bu şekliyle kabul edilirse sakat doğacak.”(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —