?İNCİRLİK´TEKİ ABD UÇAĞINI DRONE İLE DÜŞÜRECEKTİ?

?İNCİRLİK´TEKİ ABD UÇAĞINI DRONE İLE DÜŞÜRECEKTİ?

Adana´da İncirlik Hava Üssü´nde ABD´ye ait bir uçağı drone ile düşürmeyi ve daha sonra Alevi derneğine bombalı eylem yapmayı planladığı iddiası ile Rusya vatandaşı DEAŞ´lı polisin yaptığı operasyonla keşif yaparken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi 5 Ocak Mahallesi´nde meydana geldi. İddiaya göre, Rusya vatandaşı Renat Bakiev bir süre önce Suriye´den Türkiye´ye Kilis üzerinden girerken yakalandı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca ?silahlı terör örgütüne üye olmak´ suçundan işlem yapılan Bakiev sınır dışı edildi.

Ancak Adana Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT Bakıev´in Suriye´den tekrar eylem yapmak için Türkiye´ye girdiğini bu sırada da Tekirdağ´da işlediği suçtan dolayı Sulh Ceza Hakimliğince tehdit suçundan arandığı belirlendi.

Emniyetten yapılan açıklamaya göree Terörle mücadele ekipleri İstihbarat ve MİT´in verdiği bilgiler doğrultusunda Bakiev´in Adana´ya geldiğini burada bir Alevi derneğine ve İncirlik Üssü´nde ABD askerleri ya da uçaklarını yönelik bombalı eylem yapacağını belirledi.

Şüpheliye yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmanın sonunda Bakiev´in kentte terör örgütü DEAŞ adına İncirlik Hava Üssü´ne ve Alevi derneğine eylem düzenlemek için keşif yaptığı bilgisine ulaştı. Bakiev, polisler tarafından yakın takibe alındı.

Drone ile ABD uçağını düşürecekti

Renat Bakiev´in kiraladığı bisikletle birlikte 5 Ocak Meydan´ında bulunan Alevi derneğindeki vatandaşlara kanlı eylem yapmak için derneğin çevresinde keşif yaptığı belirlendi. Bakiev´in ilk eylemini İncirlik Hava Üssü´ne drone ile birlikte ABD´ye ait bir uçağa bombalı eylem yaparak düşürmeyi başaramadığı takdirdeyse üstte ABD´li askerlerin olduğu bir yeri patlatmak olduğunu tespit eden polis harekete geçti.
Rus yapımı olan anlık mesajlaşma programı Telegram üzerinden drone satın almak için diğer terör örgütü üyelerinden 2 bin 800 lira para isteyen Renat Bakiev Alevi derneğine yakın bir bölgede keşif yaparken, gerçekleşen operasyonla gözaltına alındı.

Suriye´de ABD Üssüne saldırıda başarılı olamamış

Emniyet Müdürlüğü´nde sorgulanan Bakiev´in, DEAŞ terör örgütünü kabullendiği, Alevi vatandaşların Allah düşmanı olduğu ve hepsinin öldürülmesi gerektiğini savunduğu ayrıca DEAŞ dışındaki tüm Müslümanları kafir gördüğü öğrenildi.

Bir süre önce Suriye´de cihat adı altında Amerikalılara eylem yapmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını belirten terörist Renat Bakiev, DEAŞ terör örgütü adına eylem yapmak için Adana´da bulunduğunu söyleyerek İncirlik Üssü´nde Amerika´ya ait bir uçağı drone ile düşürmek için keşif yaptığını itiraf ett

Kentte bulunduğu süre içinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´ndan sohbetlere katıldığı tespit edilen Bakiev, sorgusunda buradaki sohbetlere katıldığını kabul ederek, "Onlarda hilafeti savunuyor o yüzden burada olduğum sürece onların sohbetine katıldım. Abdullah Kuytul´un sohbetlerini dinledim" dediği öğrenildi.
Anadilinin yanısıra İngilizce, Arapça ve Türkçe´yi çok iyi derece de kullandığı öğrenilen Renat Bakiev, 13 gün süren sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı