İnce Memed
VİDEOLU HABERLER 4.03.2022 11:01:00 799 0

İnce Memed'in Çukurova'sına Yazık Ediyorsunuz

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'ningörüşmelerindeAdana’nın çevre sorunlarını gündeme getirdi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’nın, Avrupa’nın plastik atık merkezi haline geldiğini belirterek, “Adana topraklarında kanserojen madde miktarının, normalden 400 bin katı üzerinde olduğu saptandı. İnce Memed'in Çukurova'sına yazık ediyorsunuz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'ningörüşmelerindeAdana’nın çevre sorunlarını gündeme getirdi. Gelişmiş ülkelerin yeşil enerji, sıfır atık çalışmaları üzerinde çalışma yaptığını belirten Bulut, iktidarınise termik santralin bacasına yönelik düzenlemeyi defalarca ertelediğini, yönetmelikle Anadolu'nun, özellikle Ege'nin zeytin ağaçlarının olduğu bölgelerin maden ocaklarına teslim edildiğini kaydetti.

HANİ YERLİ VE MİLLİYDİNİZ?

Sıfır Atık Projesi'yle marketlerden poşetlerin parayla alınan bir dönemde Avrupa'nın en çok plastik ithal eden ülkesi olduğumuza dikkat çeken Bulut, şöyle devam etti:

Bu plastikleri İngiltere'denithal ediyoruz. Millî ve yerli olduğunu iddia eden Hükûmetin döneminde Avrupa'dan en çok plastik ithal eden ülkeyiz. 2018 yılında Çin, Malezya, Tayland gibi ülkeler plastik ithalatını kesince plastik atıklar, çöplerTürkiye'ye  gelmeye başladı. Millî ve yerli iktidarımız bunu kamuoyuna şeffaf bir şekilde sundu mu? Hayır. İlk olarak BBC'den öğrendik. BBC, İzmir Kemalpaşa'da bir evin arka bahçesinde İtalya'dan ithal edilmiş plastik atıkları buldu. INTERPOL 2020 yılında, Greenpeace de 2021 yılında özellikle bölgem olan Adana'da plastik atıkların Türkiye'de hiç görülmemiş bir oranda, 400 bin kat değerinde toprağı kirlettiğini raporladı.

AKKUYU’DAKİ ÇALIŞMAYI KLİPTEN GÖRDÜK

Bu raporlamalar ortaya çıktıktan sonra ne Çevre ne Sağlık ne de Ticaret Bakanının tek kelime bile açıklama yapmadığını belirten Bulut, “Yine, bu bölgede yapımı devam eden Akkuyu'da, millî ve yerli iktidarımızın orada yapılan santrale hiçbir Türk yetkilini girmesine izin verilmediğine itirazı olmamış.Akkuyu'daçalışan Rusların yaptığı klip televizyonlarda yayınlanınca çalışmayı görebildik” dedi.

HASTALIK İTHAL EDİYORUZ

Plastik atıkların kontrolünün kirleten ya da bunu üretenler tarafından yapıldığını kaydeden Bulut, “Türkiye Avrupa'dan bu çöpleri hiçbir şeffaflık ve kontrol olmadangetiriyor. Bunun neticelerini hepimiz yaşayacağız, çocuklarımız yaşayacak. Kanser vakaları,obezite ve otizm artacak, anne karnındaki bebeklerde bile toksikten etkilenecek. Yalnızca plastik atık değil bu hastalıkları da ithal ediyoruz”İfadelerini kullandı.

İNCE MEMED'İN ÇUKUROVA'SINA YAZIK EDİYORSUNUZ.

CHP’li Bulut, şöyle devam etti:

Yaşadığım bölge Adana, Mersin bir Çukurova'dır. Üç kuruşa ranta teslim ettiğiniz bu Çukurova topraklarını Çukurova'nın İnce Memed'i Yaşar Kemal'in bir betimlemesiyle ifade etmek istiyorum: "Ve Çukurova'yı Toroslar yaratmıştır. Çok eskiden Akdeniz Torosların tam eteğinden başlardı. Sonra Ceyhan, sonra Seyhan, sonra da öteki irili ufaklı dereler, çaylar Torosların tüm bereketli topraklarını taşıyarak denizi doldurdular; ortaya Çukurova çıktı. Ovasıyla, güneşiyle, ışıkla doldu, sular şakırdadı, toprak bereketli denizler gibi taştı." İnce Memed'in Çukurova'sına yazık ediyorsunuz.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli