İmar barışı başvurusu 1.3 milyon´a ulaştı

İmar barışı başvurusu 1.3 milyon´a ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 8 Haziran tarihinde başlatılan ´İmar Barışı´ başvurularında gelinen son rakamın 1 milyon 300 bin olduğunu söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) iş birliğinde İTO´nun Eminönü´ndeki merkez binasında ´İmar Barışı Paneli´ düzenlendi. 

Türkiye´de yaklaşık 13 milyon kişiyi yakından ilgilendiren ?İmar Barışı´ konusunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, 8 Haziran tarihinde başlatılan ´İmar Barışı´ başvurularında gelinen son rakamın 1 milyon 300 bin olduğunu söyledi. 

Demirtaş, günde ortalama 50-60 bin civarında kayıt yapıldığını belirterek, ?Başvuruların kaç metrekare, kaç bağımsız bölüm için yapıldığına dair henüz tam rapor hazırlamadık" ifadelerini kullandı. Demirtaş, ´İmar Barışı´nda tarihin uzatılmayacağını ve taksit olmayacağının da altını çizerek, "Başvurular 31 Ekim´e kadar sürecek. Ödemeler yıl sonuna kadar yapılabilecek? dedi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı