İLGEZDİ:
SİYASET 22.01.2021 12:28:00 782 0

İLGEZDİ: "KÜLTÜR BAKANLIĞININ SANATÇILARDAN HABERİ YOK"

İlgezdi’nin, Bakana yönelttiği “Kaç kültür-sanat emekçisi işini kaybetti, kaçı güvencesiz iş havuzuna dâhil oldu?” sorusuna, Bakanlıktan “Kültür-sanat sektöründe çalışan kişi sayısından bilgimiz yok” yanıtı geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelttiği “Kaç kültür-sanat emekçisi işini kaybetti, kaçı güvencesiz iş havuzuna dâhil oldu?” sorusuna, Bakanlıktan “Kültür-sanat sektöründe çalışan kişi sayısından bilgimiz yok” yanıtı geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Bu yanıt Bakanlığın kültür ve sanat dünyasının sorunlarına ne denli yabancı olduğunun itirafıdır” dedi.
Akkuş İlgezdi’nin 2021 bütçesi üzerine TBMM’de sorduğu soruları yazılı cevaplayan Bakan Ersoy, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlardan gelecek istatistiki veriler ve anket çalışmalarından faydalanarak, Kültür Endüstrileri İşgücü Raporu hazırlanacağı” bilgisini verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının, düzenleyici ve denetleyici olduğunu hatırlatan Gamze Akkuş İlgezdi, “18 yılda Kültür endüstrileri sektörlerindeki iş kollarının tanımlanması ve işgücüne ilişkin bilgi ve istatistik çalışması yapılmadıysa, ne yapıldı?” diye sordu.
Böyle bir raporun çoktan hazırlanmış olması gerektiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi, kültür-sanat sektörünün Covid-19 salgınından ekonomik anlamda en ağır darbeyi yiyen meslek grupları arasında yer aldığını anımsatarak “Bakanlık sayıları yüzbinleri aşan ve ne yapacağını bilmez durumda olan kültür-sanat emekçilerine el uzatmak bir yana ‘şu kültür-sanat endüstrisi olmasa Bakanlığı ne güzel idare ederdim’ anlayışıyla hareket ediyor” dedi.
MALUMUN İLAMI
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sanatçılar ve sanat emekçilerinin en büyük sorunu için 18 yıldır hiçbir şey yapmadığını itiraf ettiğini belirten Gamze Akkuş İlgezdi, “AKP’nin sanatı ve sanatçıyı yok saymasının başka bir kanıtı da bu yanıtla ortaya çıkıyor. Malumun ilanıdır bu. 18 yıldır hazırlayamadıkları raporu yeni hazırlıyorlar, bakalım ne kadar sürecek?” diye konuştu. 
İŞKUR’A SORSUNLAR
CHP’li Akkuş İlgezdi, “Bakanlık sorumluluk alanına giren sektörlerde çalışan; ışıkçısından, rejisörüne, sesçisinden, sahne sanatçısına, müzisyeninden yer göstericisine, lojistik elemanından, makyözüne kadar ekmeğinden olan kaç kişi olduğunu bilmiyorsa, İŞKUR’a sorsun. Onlar hiç olmazsa iş başvurusu yapanların kayıtlarını tutuyor. Ülke yangın yerine dönmüş, pandemi herkesi vurmuş, yüzbinlerce kişi sosyal güvenceden yoksun kalmış ama Sayın Bakan, 18 yıldır iktidar olduklarını unutmuş olacak ki, ‘Kültür sanat sektöründe kaç kişinin çalıştığına dair rapor hazırlamaya başladık’ diyor. Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu açıklama, Türkiye’nin savrulduğu yozlaşmanın en açık örneğidir” dedi.
TOP ÇEVİRİYORLAR!
Sanatçıların ve sanat emekçilerinin kayıt dışı çalışma ve sigorta sorunları ile ilgili topu Çalışma Bakanlığına atan Kültür Bakanlığı’nın top çevirdiğini, sektör çalışanları için pandemi de olduğu gibi pandemi sonrasında da kör, sağır ve dilsizi oynamaya devam edeceğini kaydeden Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığının sektör çalışanları için bütünlüklü bir politika geliştirmeye hiçbir zaman yanaşmadığının altını çizdi.
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli