Tarih: 16.03.2021 12:37

İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesini kitaplaştırdı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinin anlatıldığı kitapta, başta sağlık olmak üzere, eğitim, ekonomi, ticaret, çalışma hayatı ve sosyal hayata ilişkin hükümetin attığı adımlara ayrıntılı şekilde yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Koronavirüsle Başarılı Mücadelesi" kitabına takdim yazısı kaleme aldı.

Türkiye olarak modern zamanlarda insanoğlunun karşılaştığı en büyük kriz olan Kovid-19 salgınıyla ilgili son derece önemli bir sınav verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yılını dolduran bu salgın sürecinin henüz tamamlanmadığını, milletin sabrı, özverisi ve inancı sayesinde önemli aşamalar katettiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen bir yıl içinde gelişmiş ülkeler sınıfına dahil olan Avrupa'daki bazı ülkeler ve ABD başta olmak üzere birçok ülkenin sağlık sisteminin çöktüğünü, insanların hastane koridorlarında tedavi edilmeye çalışıldığını, çoğu insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Türkiye olarak bu süreçte tüm önlemleri aldıklarını, tüm çalışmaları titizlikle yerine getirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın başa çıkmakta zorlandığı bu hastalıkla en modern şartlarda mücadele edecek hastaneler inşa ettiklerini belirtti.

Öncelikle salgınla mücadelede bilim temelli bir süreç yönetimini uygulamaya koyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulunun Türkiye'de ilk vakanın görülmesinden iki ay önce 10 Ocak 2020'de kurulduğunu, böylece konunun uzmanlarının oluşturduğu bir heyetle salgının küresel takibini ve değerlendirmesini yapmaya başladıklarına değindi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —