Tarih: 07.05.2018 16:09

?İKTİDAR SAHASINI BÜYÜTMEK İÇİN ÜNİVERSİTELERİ BÖLMEK İSTİYORLAR?

Facebook Twitter Linked-in

Yeni üniversitelerin kurulmasına ilişkin kanun tasarısına değinen Beştaş, "Her ilde üniversite diye tabela üniversiteleri kurdular. Şimdi de kendi iktidar sahasını büyültmek için ´üniversiteleri bölelim´ diyor. Çözüm okulları, üniversiteleri bölüp parçalamak değil, bilimsel desteği arttırmak ve özgür düşüncenin yaratılmasıdır." dedi. 


- "Vatandaşa rüşvet veriyor" 

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve emeklilere Ramazan ile Kurban bayramları öncesi 1000´er lira ikramiye ödenmesini de öngören "torba tasarının" TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini anımsatan Beştaş, tasarının, "seçim rüşveti" olduğunu iddia etti. 

Tasarıyla vergi adaletsizliğinin daha da derinleştiğini ileri süren Beştaş, HDP´nin yönetim anlayışında asla vergi affının olmadığını, vatandaşların ödeyemeyecekleri vergiye mükellef edilmeyeceğini savundu. 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ın, cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin YSK´ya başvuru yaptıklarını anımsatan Beştaş, "Demirtaş´ın adaylığı çok değerlidir. Bu aynı zamanda demokratik siyasette ısrarın yansımasıdır. İkinci turda biz yine Demirtaş ile birlikte bu yarışa devam edeceğiz." dedi. 

Demirtaş´ın cezaevinden çıkması gerektiğini savunan Beştaş, Demirtaş´ın serbest bırakılması için yargılandığı yerel mahkeme, YSK, AİHM ve Anayasa Mahkemesine en kısa sürede başvuruda bulunacaklarını söyledi. 

Bir gazetecinin, "Muharrem İnce, Demirtaş´ı ziyaret edeceğini açıkladı. Sizin partinizden bazı milletvekilleri, İnce´yi samimi bulmadıklarını ifade etti. Siz de aynı görüşte misiniz?" sorusunu yanıtlayan Beştaş, İnce´nin Demirtaş´ı ziyaret etmesini anlamlı ve değerli bulduklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —