Tarih: 12.04.2020 11:11

İbrahim Kalın: "IMF diye bir gündemimiz yok"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi isteyeceğine yönelik iddialarla ilgili "IMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız" dedi.

Kalın, "Türkiye’nin IMF ile yeni bir anlaşma, yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. IMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız" diye konuştu.

Kalın, "Bu süreç sona erdiğinde ekonomik olarak bu noktadan çok hızlı çıkacağımızı düşünüyorum. Yeni bir dünya mutlaka kurulacak. Aksi halde bir sonraki afet karşısında vereceğimiz cevap çok daha yıkıcı olabilir. Türkiye sağlam bir alt yapıya sahip olduğu için bu süreci iyi yönetti" dedi.

IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen geçen ay yaptığı açıklamada "Türkiye ve Rusya yardım isteyen ülkeler arasında değil" demişti.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ise hafta içinde yaptığı açıklamada "Covid-19 sebebiyle küresel ekonomide yaşanan zor dönemde Türkiye dahil tüm ülkelerle fikir alışverişinde bulunduklarını, ekonomilere yardımcı olabilmek için politika önerileriyle yapıcı görüşmeler yaptıklarını'' söylemişti. 

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —