´Herkes Dünya Şampiyonası´na odaklandı´

´Herkes Dünya Şampiyonası´na odaklandı´

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, 2 önemli maça çıkacaklarının altını çizerek, ?Grubu 4 galibiyetle bitirmek istiyoruz. Oyucu grubundan federasyona kadar herkes Dünya Şampiyonası´na odaklandı? dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı´nın Sinan Erdem´de başlayan kamp çalışmaları öncesinde açıklamalarda bulunan Başantrenör Ufuk Sarıca hedeflerinin İsveç ve Ukrayna´yı yenmek olduğunu söyledi. Grubu 4 galibiyetle bitirmeyi amaçladıklarının altını çizen Sarıca, ?İsveç deplasmanında bir talihsizlik yaşadık ama sezon içinde baktığınız zaman kadrolara bağlı maçlar oluyor. Slovenya, Beyaz Rusya´ya kaybetti. Hırvatlar evinde Romanya´ya kaybetti. Resmin bütününe bakmak lazım. Önemli olan Dünya Şampiyonası´na gitmek ve avantajlı konuma gelebilmek. Biz de 2 maçı kazanırsak, İspanya´nın hata yapmayacağını düşünüyorum, 4 galibiyetle İspanya´nın ardından avantajlı duruma geçebiliriz. Bulunduğumuz şartlarda bu bizim için önemli bir sonuç. Oyuncu grubumuz, federasyonumuz, herkes Dünya Şampiyonası´na odaklanmış durumda. Ama önce arka arkaya bu 2 maçı kazanmamız gerekiyor? dedi.

?Eurocup´ın MVP´si bize güç katacaktır? 

Scottie Wilbekin´in Milli Takım´a gelmesiyle ilgili olarak da konuşan Ufuk Sarıca, ?Wilbekin çok değerli bir oyuncu. Eurocup´ta MVP olmuş bir oyuncu ve bize güç katacaktır. Geçen sene yaşadığımız talihsizlik nedeniyle böyle bir B planı yapmamız gerekiyordu ve tercihimiz Wilbekin oldu. Oynamadığı bir oyuncu grubuyla birlikte ve hazırlık maçı yapamadı. Bunlar belki dezavantaj ama antrenmanlarla bunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Cedi ve Furkan´ın NBA´in arıdndan bizimle birlikte olmaları çok önemli. Semih, Barış ve Doğuş gibi tecrübeli arkadaşlarımız var. Bir yapılanma içindeyiz ve bunu yaparken de Dünya Şampiyonası´na katılırsak ne mutlu bize. Bunu da inşallah hep beraber yapacağız? açıklamalarında bulundu.  (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı