Tarih: 17.04.2018 11:24

Her 4 kişiden 3´ü geçmişini özlüyor

Facebook Twitter Linked-in

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Türk halkının yaşam tarzını çeşitli açılardan inceledi. Ajans Press´in IPSOS´un gerçekleştirdiği "Türkiye Anlama Kılavuzu" araştırmasından ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´de her dört kişiden üçünün geçmişe özlem duyduğu belirlendi. Böylece, "Eskiden insanların daha mutlu olduğunu düşünüyorum" diyenlerin oranı yüzde 76 olarak saptandı.

TÜRK HALKININ YÜZDE 44´Ü HİÇ SİNEMAYA GİTMİYOR

2015-2017 yılları arasında 34 şehirden 15 bin 918 kişi baz alınarak hazırlanan rapor, Türkiye´nin tüketim alışkanlıkları, hobileri, yaşam tarzı ve boş vakitlerinde neler yaptıkları gibi çeşitli açılardan ele alarak tamamlandı. Elde edilen raporda, nüfusun yüzde 68´inin dış dünyanın acımasız, tahmin edilemez gerçeklerinden dolayı evde kalarak kendini koruma ihtiyacı hissettiğini bildirdi. Bunun yanı sıra, yüzde 72´inin boş vakitlerini alışveriş merkezlerinde geçirdiği görülürken, AVM´lerde geçirilen sürenin ortalama 3 saat olduğu tespit edildi. Buna ek olarak,Türk halkının yüzde 35´i hiç kitap okumazken, yüzde 44´ünün hiç sinemaya gitmediği görüldü. Hayatında hiç konser, tiyatro veya opera izlememiş olanların oranı ise yüzde 64 olarak saptandı.

Ajans Press ve PRNet´in gerçekleştirdiği medya incelemesine göre,Türk halkının memnuniyetsizlik karnesi de belli oldu.Medyaya yansıyan haber başlıklarına göre; işsizlik, hayat pahalılığı ve döviz kurlarında yaşanan artış, halkın memnuniyetsizlik nedenleri arasında başı çekti. Bu başlıklarda medyaya 270 binin üzerinden haber yansırken, bu konular medyanın gündemini de belirledi.Öte yandan Türkiye´de bireylerin hane özelliklerine bakıldığında ise, yüzde 63´ünün ev sahibi olduğu görüldü. Geriye kalan dilimin de yüzde 24´ünün kiracı, yüzde 12´sinin kira vermeden oturduğu, yüzde 1´inin de lojmanda ikamet ettiği belirlendi. Rapora katılan kişilere evlerinin duvarlarında ne asıldığı sorulduğunda da, yüzde 80´i saat şeklinde cevap verdi. Saat dışında tablo asanların oranı yüzde 48 olarak tespit edilirken, ayna asanların oranı yüzde 46, takvim asanların oranı ise yüzde 44 oldu.(CO)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —