Tarih: 31.05.2018 12:17

HDP´li Hatimoğulları, ?HDP baraj dışı kalırsa 80 milyon kaybeder?

Facebook Twitter Linked-in

HABER: VAHİT ŞAHİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları ve Barış  Karabıyık ile HDP İl Eşbaşkanı  Gülseren Tural gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemizin Yazıişleri Müdürü Ahmet Yahşi ve Vahit Şahin tarafından karşılanan HDP heyeti adına konuşan İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, basının üzerindeki baskıları bildiklerini belirterek, bu süreçte HDP´nin Adana´daki, varlığı konusunda yerel basından destek görmek istediklerini söyledi. Tural, HDP´nin Türkiye´nin 3. büyük partisi olduğunu ifade ederek,  Adana´da görünür olmak istediklerini söyledi.

HDP Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları da Türkiye´nin içinden geçtiği sürecin basın özgürlüğünü engelleyen bir süreç olduğunu söyledi. Hatimoğulları iktidarın medyayı ele almış durumda olduğunu kaydederek, çok az muhalif basının kaldığını bildirdi. OHAL döneminde ulusal ve yerel basının büyük baskılar gördüğünü, birçok yerel gazetenin kapatıldığını ve gazetecilerin de tutuklandığını vurgulayan HDP Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, iktidarın TBMM´de çoğunluğu elde ederek anayasayı istediği gibi değiştirmek istediğini, bu amacına da ulaşabilmesi için HDP´nin baraj altında kalmasını sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Hatimoğulları, ?HDP baraj dışı kalırsa 80 milyon kaybeder? diye konuştu.

HDP Adana 4. Sıra Milletvekili Barış Karabıyık da, ?Maalesef iki HDP var. Biri iktidar yanlısı TV´lerin gösterdiği HDP, bir de gerçek HDP.  HDP içinde farklılıkları olan bir partidir. Biz bu farklılıkları göstermeye çalışıyoruz. HDP, bir kesimin değil Türkiye´nin partisidir? şeklinde konuştu.

(VŞ)

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —