Tarih: 19.10.2018 16:50

HDP´Lİ HATİMOĞULLARI ADANA´DAKİ İMAR UYGULAMALARINDAKİ AKSAKLIKLARI MECLİS´E TAŞIDI

Facebook Twitter Linked-in

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM tarafından  yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesi ile  HDP Adana Milletvekili  Tulay  HATIMOĞULLARI ORUÇ, Adana´daki imar plan uygulamaları iptalleri, plan değişiklikleri iddiaları ve güvenilir sağlıklı barınma hakkı, yeşil alan, deprem toplanma alanları ile ilgili sorunları Meclis gündemine taşıdı. .

Hatimoğulları´nın konu ile ilgili önergesi şöyle:

?Adana İnşaat Mühendisleri Odası yaptığı açıklamada:  ? İmar plan uygulaması iptallerinin ve plan değişikliklerinin eksilmediği kentte,  imar sorunları maalesef çözüme kavuşturulamamıştır. İmara açık arazilerin sayısı ve büyüklüğü kısıtlıdır. Bina üretim sürecinde bu durum şüphesiz ki pek çok kesim açısından sıkıntı yaratmaktadır.? demiştir.

Bu Gerekçeyle;

1. Adana`daki kimi inşaatlarda onaylanan mimari projeler üzerinde, yapım aşamasında oynamalar yapılarak projeye aykırı değişiklikler yapıldığına,  haksız kazanç sağlandığına ve insanların güvenli barınma hakkıyla oynandığına dair şikayetler Bakanlığınıza gelmiş midir?

2. Kimi uygulayıcılar tarafından imara uygun olarak hazırlanan ve onaylatılan projeye, üretim aşamasında uyulmadığı, yapılan değişikliklerle inşaat alanının genişletildiği ve ilgili idareler tarafından konuya göz yumulduğu iddiaları doğru mudur? İlgili idareler, Belediye ve Bakanlığınız tarafından eşgüdümlü olarak denetlenmekte midir?

3. Adana´da park, yeşil alan ve deprem toplanma alanı olarak belirlenen arsalar inşaat firmalarına satılmış mıdır? Yerel yönetimler tarafından bu arsalar yerine emsal teşkil etmeyen yerlerde başka bir alan gösterilmesi iddiası doğru mudur? Bu konuyu araştıran çalışmalarınız var mıdır?

4. Adana´da sınırlı sayıda olan parkları, yeşil alanları artırmaya dönük çalışmalarınız var mıdır? Bu tür çalışmalar için Adana Belediyeleri tarafınızca destekleniyor/denetleniyor mu?

5. İnsanların sağlıklı ve güvenilir konutlarda yaşamasını sağlamak, kamu yararını gözeterek yapı stokunu güvenilir, dayanıklı duruma getirmek için önlemler almak, denetimi ve bunu sağlayacak düzenlemeleri yapmak üzere nasıl çalışmalarınız vardır?      

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —