Tarih: 20.11.2019 15:23

HDP’DEN “SİNE-İ MİLLET YOK, MECLİS’TE DEVAM” KARARI

Facebook Twitter Linked-in

HDP’nin 24 belediyesine kayyım atanmasının ardından yaptığı geniş katılımlı toplantıda Meclis'ten ve belediyelerden çekilmeme kararı alındı.

 Hazırlanan deklarasyonda, son seçimlerde iktidarın toplumsal meşruiyet zeminini yitirdiği ve halkın iradesini gasp ederek toplumu daha fazla yönetemeyececeğine dikkat çekilerek, "Türkiye halklarının AKP-MHP sultasından kurtulması için 'erken seçim' diyoruz. Bu bir meydan okumadır" denildi.

SİNE-İ MİLLET YOK, MECLİS’TE DEVAM”

Toplantı sonunda HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından 12 maddelik Deklarasyonda, “HDP, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının büyük acılar çekerek, ağır bedeller ödeyerek elde etmiş olduğu kazanımlardan vazgeçmeyecektir. Yerel yönetimler dahil, yaşamın bütün alanlarında kapsamlı, sistemli ve çok yönlü bir saldırıyla karşı karşıya olan HDP, hiçbir mücadele alanından çekilmeyecek, demokratik ve meşru zeminlerde mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürecektir. Hedef demokratik siyaseti büyütmektir, söndürmek değil,” ifadesi yer aldı

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —