GÜNDEM 11.05.2022 10:48:00 2829 0

"Halde kasası, markette tanesi 10 lira"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Vedat Dolakay Hal Kompleksi'nde hal esnafıyla buluştu, sorunları dinledi ve cep yakan yüksek sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, halde kasası 10 liraya satılan marulun markette tanesinin 10 lira olduğuna dikkat çekerek, "Üreticinin ve hal esnafının kazanmadığı, tüketicinin de tüketemediği veya pahalıya tükettiği bir dönemi yaşıyoruz. Üretime, üreticiye, esnafa ve tüketiciye destek olun" dedi.

HALDE İNCELEMELERDE BULUNDU

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Vedat Dolakay Hal Kompleksi'nde hal esnafıyla buluştu, sorunları dinledi ve cep yakan yüksek sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Mahsun Doğan ve hal esnafı ile görüşen Barut, "Adana Hali'nde de kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Üreticiler gibi hal esnafı da dertli. Neden dertli olmasınlar ki? Üretici binbir emekle üretip ürettiğinden kazanamıyor, ürün hale geliyor ama hal esnafı da kazanamıyor" diye konuştu.

"HALDE KASASI, MARKETTE TANESİ 10 LİRA"

Adana Hali'nde içinde 10 marul bulunan bir kasa marulun 10 liraya satıldığını, marketlerde ise sadece 1 adet marulun 10 liradan satışa sunulduğunu aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Elimizde tuttuğumuz bu marulun bir kasası 10 lirayken markette bir tane marulun fiyatı 10 lira. Küresel ölçekte yüzde 30 oranında gıda fiyatlarında yükseliş var ama iktidarın pembe boyacısı TÜİK'e göre bile ülkemizde yüzde 90 gıda enflasyonu var. Üreticinin ve hal esnafının kazanmadığı, tüketicinin de tüketemediği veya pahalıya tükettiği bir dönemi yaşıyoruz. İktidar enflasyonla mücadelenin yolunu üreticilerin ve esnafların üzerinden yapmaya çalışıyor. Bu yaman bir çelişkidir, doğru değildir. İktidarı uyarıyoruz. Üreticilerle, tüketicilerle, çiftçilerle ve esnaflarla oynamayın. Üretime, üreticiye, esnafa ve tüketiciye destek olun."

"DENETİMLER SIKLAŞTIRILSIN"

Hal esnafı ve Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Mahsun Doğan da hal ile market fiyatları arasındaki farka dikkat çekip denetimlerin sıklaştırılmasını istedi. Üreticiler ve hal esnafının mağduriyetine vurgu yapan Doğan, "Bir sandığın içinde 10 tane marul var. Biz burada sandığıyla beraber marulu 10 liraya satıyoruz. Markette ise marulun tanesi 10 lira. Burada tanesi 1 lira. Burada fiyatlar çok ucuz. Yalnız marketlerde denetlenmediği için sıkıntı yaşıyoruz. Hal esnafı dışarıda denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor. Dışarıda denetimler sık yapılmadığı için tüketiciler ucuza tüketemiyor" diye konuştu. Hal esnaflarından Anıl Televi ise, "Salkım domatesi toptan şekilde 14.5 liraya alıyoruz, üstüne 1-1.5 lira masrafımızı ekleyip satıyoruz. Bu ürün markette 25 liraya satılıyor. Hal esnafı kazanamıyor, girdi maliyetleri çok yüksek. Aradaki aracılar fazla. Fiyatlar katlanıyor, tüketici yüksek fiyatlara almak zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı