Tarih: 08.06.2016 10:47

HAKEMLER BU SEZON ÇOK KONUŞULDU

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan araştırmaya göre, liglerin başladığı Ağustos ayından bu yana futbol maçlarını yöneten hakemler hakkında 60 bine yakın haber çıktığı saptandı.

Bu sezon gerek Avrupa´da gerekse Türkiye´de yönettiği maçlarla gündeme gelen ve ligde en fazla penaltı çalan hakem olarak dikkat çeken Cüneyt Çakır, hakkında çıkan 6 bin 782 haber ile yazılı basında açık ara birinci çıkarken, başarılı hakemimizin Euro 2016 finallerinde de ülkemizi temsil edeceği belirlendi. İkinci sırada bu sezon Türkiye Kupası finalinde Galatasaray-Fenerbahçe maçını yöneten Mete Kalkavan yer alırken, tecrübeli hakem hakkında yazılı basında 4 bin 161 haber yayınlandığı tespit edildi. Bu sezon yönettiği Galatasaray-Trabzonspor maçında verdiği kararlar ve Bordo Mavili futbolculara gösterdiği 4 kırmızı kartın yanı sıra Salih Dursun tarafından kendisine gösterilen kırmızı kartla da bir anda Türkiye´nin gündemine oturan Deniz Ateş Bitnel ile ilgili ise yazılı basına 3 bin 556 haber yansıdığı belirlendi.

Hakemler hakkında yapılan araştırmaya göre, bu sezon oynanan maçlarda düdük çalan hakemlerden Barış Şimşek ile alakalı yazılı basında 3 bin 396 haber çıkarken, tecrübeli hakem Hüseyin Göçek hakkında basında 3 bin 330 haber yayınlandığı tespit edildi. Bülent Yıldırım hakkında yazılı basında 3 bin 114 haber yer alırken, Ali Palabıyık ile ilgili ise yazılı basına 3 bin 60 haber yansıdığı belirlendi. Halis Özkahya hakkında 2 bin 935 haber çıkarken, Fırat Aydınus ile ilgili de 2 bin 909 haber yayınlandığı tespit edildi. Serkan Çınar ile alakalı ise yazılı basında 2 bin 654 haber çıktığı saptandı.

Bu sezon oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ilave yardımcı hakem olarak görev yaparken, tribünden atlayan bir taraftarın saldırmasıyla gündeme gelen hakem Volkan Bayarslan hakkında da yazılı basına 1.929 haber yansıdığı belirlendi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —