Tarih: 19.11.2016 12:22

Hacı Sabancı için özel konser

Facebook Twitter Linked-in

Adana´da ekonomik ve sosyal yaşamın gelişmesi için unutulmaz katkılara imza atan merhum Hacı Sabancı, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının özel konseriyle anılacak. Merhum Sabancı´yı Anma Konseri, 25 Kasım Cuma günü saat 1900´da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılacak. Genel Sanat Yönetmeni ve Orkestra Şefi Emin Güven Yaşlıçam yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, solo katılımlarında gerçekleşeceği özel konserde sevilen eserleri seslendirecek.

Vefatı Türkiye´yi, özellikle Adana sanayi ve iş dünyasını yasa boğan ve aradan 18 yıl geçen Hacı Sabancı´nın aile fertlerinin de katılacağı anma konserine, iş dünyasının yanı sıra Adanalı sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
Hacı Sabancı kimdir?
Sabancı Holding´de Sakıp Sabancı´dan sonra en etkili kardeş olan Hacı Sabancı, 1935 yılında Kayseri Akçayaka´da doğdu. İlköğrenimini Adana İsmet İnönü İlkokulu´nda, orta öğrenimini ise Tepebağ Ortaokulu´nda yaptı. Sabancı Grubu´na bağlı otomobil pazarlama ve pamuk ihracatı alanlarında iş hayatına giren Hacı Sabancı, askerliğini Ankara´da tamamladıktan sonra grup yönetimine girdi. Sabancı Holding´de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan grup şirketlerinden Bossa, Çimsa, Pilsa, Sapeksa, Akçansa, Marsa-Kraft´ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Hacı Sabancı, Holding´in kurduğu vakıf olan Vaksa´da da başkanlık görevinde bulundu. Çalışmalarını yıllarca Adana´da yürüten Hacı Sabancı, uzun süre Adana Sanayi Odası (ASO) Meclis Başkanlığı yaptı. Sabancı buradan yıllarca hem Türk sanayisinin, hem de bölge sanayisinin sesini duyurdu. Holding´in tekstil şirketlerini temsilen Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkan Vekilliği de yaptı. (VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —