Gürer: “Memur ve emeklinin beklentileri karşılanmadı”
GÜNDEM 24.08.2021 11:21:00 1203 0

Gürer: “Memur ve emeklinin beklentileri karşılanmadı”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur ve memur emeklisine verilen  ücret artışını yetersiz buldu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur ve memur emeklisinin 2022 ve 2023’deki mali ve sosyal haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan sonucun, beklentilerin çok altında kaldığını söyledi. 

Gürer, 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5 ve ikinci altı ayı yüzde 7, 2023’ün ilk altı ayı yüzde 8 ve ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farkı oranında yapılan zam oranının memur ve memur emeklisinin talebinin yarısı bile olmadığını ifade etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümet ve memur sendikaları arasında başlayan ve 4 milyon memur ile 2 milyondan fazla memur emeklisinin ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinden çıkan sonucun, 6 milyon memur ve emeklisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. 

FEDAKÂRLIK YİNE ÇALIŞANDAN BEKLENİYOR 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in toplu sözleşme görüşmelerinin sonucunu açıkladığı toplantıda, Türkiye ekonomisinin çok iyi gittiği, ihracatın sürekli arttığı gibi ifadeler kullandığını anımsatan Gürer, “Sayın Bakan, Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar iyi olduğunu anlattığı toplantıda bir yandan da enflasyonun da arttığını belirterek, aslında ülke ekonomisin iyi gitmediğini de itiraf etti. Fakat, fedakârlığı yine çalışandan, memurdan ve emekliden beklediklerini de dolaylı olarak ifade etti” dedi. 

GERÇEK ENFYLASYON YÜZDE 40’IN ÜZERİNDE 

Türkiye’de gerçek enflasyonun yüzde 40’ların üzeninde olmasına rağmen, TÜİK’in bu oranı yüzde 17’ler seviyesinde gösterdiğini ve bu nedenle memur ve emekli maaş artış oranlarının da TÜİK’in  rakamlarının etkisine göre belirlendiğini anlatan Gürer, “Memura, emekliye, işçiye, TÜİK’in verdiği rakamlar baz alınarak maaş artışı sağlanıyor. TÜİK, enflasyon oranını  çarşı-pazar ve genel giderlere göre daha düşük gösterdiği için memur ve memur emeklisinin maaş artışı da bu oranlara yakın bir oranla kesinleşti. Fakat ülkemizde gerçek enflasyonun yüzde 40’larda olduğu herkes tarafından bilinmekte ve yaşanmaktadır. Gıdadan giyeceğe, barınmadan eğitime kadar her şey neredeyse yarı yarıya artarken, maaş artışının yüzde 12 ve yüzde 14 seviyesinde olması, beklentileri karşılamadı” ifadelerini kullandı. 

MAĞDURİYETLER BAŞLAR 

İnsanların çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini kaybeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapılan sözleşmenin olması gerekenin çok altında olduğu için ileride mağduriyetlerin artıracağına da dikkat çekti. 

YOKSULLUK ARTAR 

Binlerce çalışanın ve emeklinin hak ettiği maaş artışı verilmediği için yoksulluğun daha da artacağını belirten Gürer, dar gelirlilerin ve sabit gelirlilerin sıkıntılarının büyüyeceğine vurgu yaptı. 

YANDAŞA KESENİN AĞZINI AÇIYORLAR 

Memurların ve memur emeklilerinin verilen zam oranından mutlu olmadığına da işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İktidar, işveren mantığıyla olabilecek en düşük teklifi veriyor. Memura, emekliye en düşük zam oranını veren iktidar yandaşlarına ve yandaşlarda hareket eden şirketlere kesenin ağızını sonuna kadar açıyor” ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin’in ek 3600 gösterge konusunda komisyon kurulacağını ve Meclis’e kanun teklifinin geleceğini söylediğini de aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bunu bir oyalama taktiği olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

BAKAN’A HATIRLATMA 

Gürer, “Sayın Bakan Meclis’e kanun teklifi geleceğini söylüyor. Oysa Kanun Teklifi zaten Meclis’te. Biz CHP olarak bu konuyla ilgili teklifimizi vermiştik. Bizim hazırladığımız kanun teklifi Meclis’te bekliyor. 2 yıl öncesi seçim döneminde vaadedilen ve öğretmen, din görevlisi, hemşire ve polise ek 3600 gösterge haklarının verileceği açıklanan konu şimdi yeniden gündeme geldi ama kanun teklifinin yasalaşması için herhangi bir komisyon kurmaya ve ya teklif hazırlamaya gerek olmadığını , bekleyen kanun tekliflerinin TBMM de olduğunu sayın Bakan’a hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu. 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL DE OYALANIYOR 

Kamudaki sözleşmeli personel için de oyalama taktiği dolu bazı ifadelerin yine Bakan Vedat Bilgin tarafından telaffuz edildiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Oyalama taktiği devam ediyor, tıpkı memur statüsüne alınmayı bekleyen üniversite mezunu kamu işçisine 5 yıl önceki sözleşmede verilen vaatler gibi. Onlara da işçi statüsünden memur statüsüne alınacakları söylendi ama 5 yıldır hiçbir girişimde bulunulmadı” diye konuştu. 

3600’ÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, iktidarın vaatlerinin inandırıcı olmadığını da dikkat çekerek, “Meclis’in açılacağı 1 Ekim’den itibaren 3600 ek göstergenin takipçisi olmaya devam edeceğiz ve gündeme alınım yasalaşması için hem teklifte bulunacağız hem de konuyu takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli