Tarih: 31.12.2016 10:36

GÜRER, SENDİKA TEMSİLCİLERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gürer´in teklifi şöyle:

?TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI´NA

25.06.2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununda değişiklik yapılmasına dair teklifim gerekçesi ile birlikte ektedir. Gereğini saygılarımla arz ederim. 24.03.2016

Ömer Fethi GÜRER

Niğde Milletvekili

GEREKÇE

Bu kanun değişiklik önergesinde 25/6/2001 tarihli 4688 sayılı Kamu görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 18. Maddesinin beşinci fıkrasının üçüncü cümlesi çıkarılarak ?İldeki sendika temsilcileri ve İlçelerdeki sendika ilçe temsilcilikleri ile sendika üye sayısına bakılmaksızın haftada dört saat izinli sayılır biçiminde değiştirilmesi sendikal anlamda sendika temsilcilerinin görevlerini daha verimli yapabilmelerini sağlayacaktır.

Sendikalar toplu iş sözleşmesi ile belirlenen yetkileri kullanmaktan öte, eğitim, bilgilendirme ve değerlendirme gibi farklı görevleri de işçiler ve çalışanlar adına yerine getirir. Bu bağlamda sendikalarda sayısal rakamlara göre ilçe temsilciliklerinin sendikal faaliyetlerden alıkonulması onun görevinin dolaylı engellenmesi anlamına da gelir. Bu durumun düzeltilmesi ilçe sendika temsilcilerinin de üye sayısına bakılmaksızın haftada dört saat izinli sayılması uygulamanın düzenli sürdürülebilirliğini sağlayacaktır.

KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI VE TOPLU SÖZLEŞME KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-25/6/2001tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanununun 18 inci maddesinin beşinci fıkrasının üçüncü cümlesi madde metninden çıkarılmış ve yerine aşağıdaki cümle eklenmiştir.

? İldeki sendika temsilcileri ve ilçelerdeki ilçe sendika ilçe temsilcileri sendikanın üye sayısına bakılmaksızın haftada dört saat izinli sayılır.?

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.?

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. (VŞ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —