Tarih: 06.02.2018 10:41

GÜRER 558 OY ALDI VE PM´YE GİREMEDİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP´nin 36. Olağan Kurultayı´nda Gürer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Bilim Yönetim ve Kültür Platformu´na (BYKP) doğrudan aday gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) iki gün süren 36. Olağan Kurultay´ında Kemal Kılıçdaroğlu´nun yeniden genel başkan seçilmesinin ardından ikinci gün Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve BYKP üyeliği seçimleri yapıldı.  60 kişilik PM ve 13 kişilik YDK için 500 aday yarışırken,  BYKP için Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun aday gösterdiği 12 kişilik liste seçime girdi. 

Delegeler, Kılıçdaroğlu tarafından gösterilen 12 aday için oy kullandı. Bilim Yönetim ve Kültür Platformu için gösterilen 8 isim Parti Meclisi´ne tüzük gereği aldıkları oy sıralaması ile doğrudan giriyor. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun önerdiği BYKP´nin 12 kişilik listesinde 12. Sırada seçime girdi. 8 Üye  Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Doç. Yunus Emre, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Ayşe Eser Danişoğlu, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Dr. Murat Emir  seçildi. Ömer Fethi Gürer listede ilk 8´e giremediği için doğrudan parti meclisinde yer alamadı. Gürer 558 oyla, Parti Meclis´ine giremedi.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —