Gürcistanlılar ?Özgürlük Yürüyüşü´ için sokaklara döküldü

Gürcistanlılar ?Özgürlük Yürüyüşü´ için sokaklara döküldü

Gürcistan´ın başkenti Tiflis´te İçişleri Bakanı Giorgi Gakharia´nın istifasını talebi eden yüzlerce kişi "Özgürlük Yürüyüşü" adlı protesto gösterisi düzenledi.

Gürcistan´da İçişleri Bakanı Giorgi Gakharia´nın istifa talebini isteyen yüzlerce Gürcistan vatandaşları seslerini duyurmak için bir kez daha sokaklara döküldü. Düzenledikleri protestoya ?Özgürlük Yürüyüşü´ adını veren protestocular Tiflis´in Birinci Cumhuriyet Meydanı´ndan Özgürlük Meydanı´na kadar, ?Gakharia git, Rusya işgalcidir, Yaşasın Gürcistan´ şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık protestocu grup sebebi ile başkentte bazı yollar ise trafiğe kapatıldı. 

Tiflis´teki protestoya muhalif ?Birleşmiş Ulusal Harekat? ve ?Avrupalı Gürcistan? partilerinin liderleri ve üyeleri aynı zamanda eski Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili´nin eşi Sandra Roelofs de katıldı. 

20 Haziran´da Gürcistan Parlamentosu´nda düzenlenen Gürcistan Ortodoks Parlamentolararası Oturumu´nda, oturuma liderlik eden Komünist Parti´den Rus Devlet Duma Milletvekili olan Ortodoks Parlamentolararası Meclis Başkanı Sergei Gavrilov´un program sırasında Gürcistan Parlamentosu Başkanı makamında oturması sonucu ülkede başlayan protestolar devam ediyor. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı