Tarih: 21.05.2017 12:14

GÜNEY´DE FUTBOL CAN ÇEKİŞİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 31. haftasında kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Adanaspor bu sonucun ardından Süper Lig´den küme düşen ilk takım oldu.

Teknik Direktör Engin İpekoğlu ile geçen sezonu şampiyon tamamlayarak 12 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig´e çıkan Adanaspor, sezona da İpekoğlu ile yollarını ayırıp Hırvat teknik direktör Krunoslav Jurcic ile başladı. 11 resmi maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Jurcic´in görevine son verildi. Nöbetçi Teknik Direktör Eyüp Arın´dan sonra takımın başına getirilen ve 11 maça çıkan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Şahin de 3-1´lik Çaykur Rizespor maçı sonrası istifa etti. Yerine getirilen Eyüp Arın´ın çabaları da takımı ligde tutmaya yetmedi.

Yaş ortalaması 25,4 olan Adanaspor, Süper Lig´de son iki maçından birini deplasmanda M. Başakşehir, diğerini Fenerbahçe ile kendi sahasında oynayacak.

Geçen sezon son haftalarda aldığı puanlarla Spor Toto Süper Lig´de kalmayı başaran Güney´in diğer temsilcilerinden Gaziantepspor kan kaybını bu sezon da durduramadı. Ligin 32. hafta karşılaşmasında küme düşmeme mücadelesi veren iki takımın maçında Çaykur Rizespor, Gaziantepspor´u 2-0 mağlup etti. Gaziantepspor, bu sonuçla 27 yıl aradan sonra Adanaspor´un ardından ligden düşen ikinci takım oldu.

Spor Toto Süper Lig´e geçen sezon veda eden Mersin İdmanyurdu´ndaki düşüş TFF 1. Lig´de de devam etti.

Bu sezon Hüseyin Çalışkan, Ali Tekin ve Mahmut Karak´ın başkanlığını yaptığı Mersin İdmanyurdu, 4 teknik direktör değişikliğine gitti. Sezona Mehmet Levent Arıkdoğan´la başlayan ardından Yusuf Şimşek, Memduh Özbalta ile devam eden ve son olarak Teknik Direktör Levent Eriş ile ligde kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu, ligin bitimine 3 hafta kala kendi sahasında Göztepe´ye 6-5 mağlup olarak Spor Toto 2. Lig´e düştü.

75 milyon lira borcu bulunan ve transfer yasağı getirilen Mersin İdmanyurdu´nun Teknik Direktörü Levent Eriş, Adana Demirspor ile 2-2 berabere kaldıkları maç sonrası istifa etti.

Şanlıurfaspor da, Mersin İdmanyurdu ve Bandırmaspor´un ardından TFF 1. Lig´den Spor Toto 2. Lig´e düşen üçüncü takım oldu. Şanlıurfaspor, kendisi gibi 36 puana sahip Samsunspor ve Adana Demirspor´un gerisinde averajla lige veda etti.

TFF 1. Lig´de yaptığı transferler ile sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Adana Demirspor ise averajla ligde kalmayı başardı. Sezona Teknik Direktör Erkan Sözeri ile başlayan mavi-lacivertli takım, umduğunu bulamayınca teknik adam değişikliğine gitti. Geçen sezon Adanaspor´u şampiyon yapan Engin İpekoğlu´nu takımın başına getiren Adana Demirspor, İpekoğlu´nun da ayrılmasıyla Tekin İncebaldır ile ligde kalma mücadelesi verdi. 28,5 milyon lira borcu bulunan ve transfer yasağı getirilen Adana Demirspor´da gelecek sezon öncesi yönetim değişikliği bekleniyor.

Bu arada, TFF 1. Lig´de son haftaya girildiğinde 34 puanla küme düşme potasında bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da son hafta maçında kendi sahasında Giresunspor´u 2-1 mağlup ederek ligde kalmayı başardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —