Tarih: 15.03.2018 11:41

Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı Beyarslan: "Sulama birlikleri kapatılmamalı"

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´de 378 Sulama Birliği´nin bulunduğunu ifade eden Beyarslan, ?DSİ´nin hazırladığı denetim raporuna göre bu 378 Sulama Birliği´nin yüzde 36´sı kötü yönetiliyor. Bu iyi yönetilmediği söylenen Sulama Birlikleri´nden 62´sinin borcu var. Birliklerin 1 milyar 260 milyon liralık borcunun yüzde 80´lik kısmı olan 785 milyon TL´lik tutar enerji; 338 milyonu yatırım bakım-onarım geri ödemesi ve 137 milyonu ise diğer borçlardır? dedi. 
Ülke genelinde devletin denetlediği Sulama Birliklerinden 225´nin kapasitesini geliştirmek istediğini bildiren Beyarslan, birliklerin yüzde 64´nün çok iyi çalıştığının altını çizdi. Beyarslan,?Bizim devletten isteğimiz şu: Kötü denilen yüzde 36´lık dilimi de iyi olan birliklerin yanına getirin. İçinden 20 -30 birliğin DSİ tarafından yeniden yapılandırılması sağlanmalıdır? diye konuştu. 
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Güney Yüreğir Sulama Birliği´ni ziyaret etti. Çukurova Sulama Birlikleri Derneği Başkanı (ÇUSUDER) Faruk Yaşar Umar ile Adana´daki diğer sulama birlik başkanlarının katıldığı ziyarette Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan, işletmede kullandıkları Akıllı Sulama Yöntemi (SUBİR) Projesi hakkında bilgi verdi. 
DSİ´nin hazırladığı ´´2016 yılı Sulama Birlikleri İdari ve Teknik Denetimi Analiz ve Sonuçları´´ raporu hakkında görüş alış-verişinde bulunulduğu görüşmede; Adana´daki birliklerin son günlerde yaşadığı sorunlar ele alındı. Adana´da tüm birliklerin toplamda 10 milyon TL. borcunun bulunduğuna dikkat çeken Beyarslan, bu rakamın önemli bir kısmının ?yapılanma veya DSİ´ye geri ödeme şeklinde´ borçlardan oluştuğunu açıkladı. Birliklerin mevduatlarında Aralık 2017 itibariyle 30 milyon para olduğunu belirten İhsan Oğuz Beyarslan, bu paranın zaten tüm borçları karşıladığını söyledi. (Fİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —