Güney ve Kuzey Kore liderleri tarafsız bölgede buluştu

Güney ve Kuzey Kore liderleri tarafsız bölgede buluştu

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü´nde bir araya geldi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü´nde bir araya geldi.Yonhap´ın haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Moon ve Kim´in Panmunjom´da 2 saatlik bir görüşme yaptığı belirtildi.

Devlet Başkanı Moon´un basın sözcüsü Yoon Young-chan, iki liderin 27 Nisan Panmunjom Bildirisinin uygulanması ve başarılı bir Kuzey Kore-ABD zirvesi için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.Moon´un bugünkü görüşme ile ilgili yarın bir açıklama yapacağı ifade edildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 27 Nisan´da iki ülke sınırındaki Panmunjom Ateşkes Köyü´nde bir araya gelmişti. İki ülke liderleri, zirve sonunda yayımladıkları ortak açıklamada, Kore Yarımadası´nın nükleer silahlardan tamamen arındırılması ve mevcut ateşkesin kalıcı bir barış anlaşmasına dönüştürülmesi için görüşmelere başlama konusunda anlaşmaya varıldığını belirtmişti.(Öİ)


Haber Kaynak : https://www.ilan.gov.tr/