Göztepe´de Demba Ba harekatı

Göztepe´de Demba Ba harekatı

Yeni sezon için golcü bakmaya başlayan Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Medipol Başakşehir´de aradığını bulamayan eski golcüsü Demba Ba´ya yeniden sarı-kırmızılı formayı giydirmek için harekete geçti.

Spor Toto Süper Lig´in son haftasında MKE Ankaragücü´nü yenerek ligde kalan Göztepe, önümüzdeki sezon aynı sıkıntıları yaşamamak için transfer çalışmalarına erken başladı. Geride kalan sezonda santrforlardan beklediği katkıyı alamayan sarı-kırmızılıların kadroda 2 golcü katmasına kesin gözüyle bakılırken, listenin ilk sırasında camianın yakından tanıdığı Senegalli golcü Demba Ba´nın olduğu öğrenildi. Devre arasında Çin ekibi Shenhua´dan Medipol Başakşehir´e transfer olan ve İstanbul ekibiyle 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Ba, burada göze girmeyi başaramadı. Senegalli oyuncu sadece 5 maçta 87 dakika sahada kalabildi. Robinho, Adebayor ve Bajic´in arkasında kalan Ba´nın gemileri yaktığı ve İzmir ekibine geri dönmek için haber yolladığı iddia edildi. 

Tuna faktörü devrede 
Ba´nın geri dönmek istemesindeki en önemli faktörlerden biri de Tamer Tuna´nın yeniden sarı-kırmızılı takımın başında yer alıyor olması. Geçen sezon devre arasında Tamer Tuna´nın büyük uğraşları sonucunda Göztepe´ye gelen deneyimli oyuncu, 13 maçta 7 gol atarak taraftarın beğenisini kazanmıştı. Göztepe yönetiminin de Ba´nın dönüşüne sıcak baktığı ve oyuncuya maç başı sözleşmeli bir teklif yapması bekleniyor. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Göztepe Demba harekatı