Tarih: 03.05.2023 22:56

Göksun'da 6 dakikada 2 deprem meydana geldi

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 4.1'lik bir deprem daha meydana geldi.
Saat 20.16'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5.0 büyüklüğündeki depremden sonra yine Göksun merkez üssü olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.
Depremlerde can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Naci Görür, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası Adana'ya dikkat çekti

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta yaşanan 5.0 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Görür Adana hakkındaki uyarısını yineledi.

Kahramanmaraş çevresinde de hissedilen iki depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından depreme dair paylaşım yaptı. Görür, Adana uyarısını yinelediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
Yağmurlu/Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha öneki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun. 

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —