Tarih: 18.07.2017 12:08

Gençler esnek çalışmaktan yana

Facebook Twitter Linked-in

Önemli bir sorun olarak görülen gençlerin istihdamı noktasında, Hilton ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation) iş birliğinde gerçekleştirilen ?Küresel Y Kuşağı Bakış Açışı Anketi´ Türkiye ve dünyadaki gençlerin işten beklentilerini gözler önüne serdi. Araştırma 30 ülkede 7 bin 600 genç ile gerçekleştirildi.

Medya Takip Merkezi´nin (MTM) derlediği araştırma sonuçlarına göre, Türkiye´deki gençlerin yüzde 52´si esnek çalışma saatlerine sahip olmayı ve işten sonra kendilerine yeterli vakit kalmasını istiyor. Yüzde 37´si ise farklı bölge ve ülkelere taşınabilme konusunda esneklik bekliyor. Gençlerin yüzde 40´ı staj ve formasyon imkanlarına sahip olmak isterken, dörtte biri otelcilik sektörünü ilk üç kariyer tercihinden biri olarak değerlendiriyor.

Medyanın da gözü genç istihdamında

MTM´nin yaptığı medya taramasına göre Temmuz başından bu yana genç istihdamına yönelik yazılı basın ve internet medyasında toplam 2 bin 864 habere yer verildi. Hükümetin genç istihdamını sağlamak için yürüttüğü çalışmalar ve istihdam oranları medyanın öncelik verdiği konular arasında yer alıyor.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —