Tarih: 14.11.2022 15:13

Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması başladı

Facebook Twitter Linked-in

Medya için Demokrasi, Demokrasi için Medya (M4D) projesi, ekonomik, siyasal, toplumsal ve teknolojik dinamiklerle hızla dönüşen gazetecilik mesleğine ilişkin gazetecilerinin algılarını araştırmaya devam ediyor. 2022 yılı Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması araştırma anketinin yanıta açılmasıyla başladı.

Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin çalışma koşullarını, mesleki memnuniyet düzeylerini araştırmaya ve raporlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sonuçları oldukça ses getiren, ulusal ve uluslararası pek çok başka rapora da konu olan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti araştırmasının 2022 yılına ilişkin değerlendirme süreci, araştırma anketinin yanıta açılmasıyla birlikte başladı. Aralık ayının ilk yarısına kadar yanıta açık olacak anket, Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti 2022 Araştırma Raporu’na alan verisini sağlayacak. Türkiye genelinde gazetecilerin meslekle ilişkisinin fotoğrafını çeken anket, günümüz medya atmosferinde gazetecilerin sorunlarını tespit etmeyi ve çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. 2022 yılının Mesleki Memnuniyeti araştırmasını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden (İLEF) Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut tarafından yürütülüyor. Mesleki Memnuniyet anketine buradan katılabilirsiniz.

Medya’ya dönük bütünlüklü ve derin bilgiyi sağlıyor

Yıllık olarak yürütülen Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti anketleri, medyanın güncel durumuna, gazetecilerin günümüz medya atmosferi içerisindeki konumuna ilişkin bütünlüklü ve derin bir bilgiyi açığa çıkarıyor. Geçtiğimiz yıl 4 Ekim – 15 Aralık 2021 tarihleri arasında internetten yürütülen araştırmaya, Türkiye çapında 46 ilden, ulusal ve yerel medyadan, farklı mecralardan ve çeşitli görev alanlarından toplam 317 gazeteci katılım sağladı. Türkiye’de medya alanında son yıllarda yapılan en kapsamlı araştırma olan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti 2021 Araştırması, medya içinde ve iletişim çalışmalarında geniş yankı buldu. 2022 yılına ilişkin Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti araştırmasının sonuç raporuna şu linkten ulaşılabilir:

Mesleki Memnuniyet anketi nedir?

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen M4D projesi kapsamında yıllık olarak gazetecilerin mesleki memnuniyet düzeyleri araştırılıyor. Yapılan araştırma ve değerlendirmenin temelini oluşturan yıllık Mesleki Memnuniyet anketleri, gazetecilerin çalışma koşullarına, haber üretim süreçlerine, mesleğin anlamı ve toplumsal yararına dönük değerlendirilmelerine ışık tutarken; aynı zamanda, medya alanının genel çerçevesine, gazetecilerin sendika ve meslek örgütlerine yönelik üyelik durumlarına ışık tutuyor.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —