Tarih: 16.11.2022 11:37

GAZETECİ UĞUR PİŞMANLIK'IN 3 KİTABI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

 Uğur Pişmanlık’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yayınlanan kitapları şunlar; “Antik Çağ’da Tarsus Olimpiyatları, Atlet Filozof Khrisippos ve Uluslararası Tarsus Maratonu”, “Tarsus Çeşme ve Hayratları” ile “Türkiye’de ilk Elektrik Tarsus ve Barajları”.

Edinilen bilgiye göre Pişmanlık’ın “Antik Çağ’da Tarsus Olimpiyatları, Atlet Filozof Khrisippos ve Uluslararası Tarsus Maratonu” kitabı Ekim ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nda Aratos Yayınları standında okuyucuyla buluştu.

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi, kitaplarını yayınladığı gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’a Mersin CNR Expo Kitap Fuarı’nda açtığı standa imza günü düzenledi.

Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, yaptığı açıklamada yerel yönetimlerin kentin yazar ve sanatçılara destek olması gerektiğini ifade ederek, “Kentlerin iki türlü alt yapısı vardır; biri yol, su, elektrik, kanalizasyon gibi fiziki alt yapıdır. Diğeri ise, tiyatrosu, sineması, sanat galerileri, kütüphanesi gibi kültür sanat mekânları ile kültürel alt yapıdır.

Hiç kuşkusuz kenti kent yapan pek çok unsurdan söz edilebilir ancak kentler aydınlar ile var olur ve anılır. Her kent kendi aydınını yaratır, yaratmalıdır. Yerel yönetimler, yazarından sanataçısına kadar kültür insanlarının üretimlerini gerçekleştirmesi ve bunu toplumla paylaşmasının alt yapısını hazırlayarak onlara olanak sunmalıdır.

Resim, müzik, tiyatro yapan sanatçıları ve yazarlarıyla bir bütün olarak kentin aydınlarını oluştur. Kentlerin geleceğe dönük vizyonunu müteahhitler değil aydınlar çizer.

üç kitabımı yayınlayarak kentin kültürel yaşamına bir katkıda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uğur Pişmanlık’ın daha önce Tarsus Belediyesi’nce, “Cumhuriyetten Günümüze Tarsus’ta Sinema” kitabı yayınlanmıştı. Pişmanlık’ın diğer kitapları ise şunlar;

Aratos dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın bugüne kadar yayınlanmış kitapları ise şunlar; Kent Masalları (1997), Antik Çağ’da Tarsuslu Filozoflar (2002), Tarsuslu Yazarlar ve Sanatçılar Antolojisi (2008) Tarsus Basın Tarihi/Yüzyıllık İzler (2009), Barış ve Aydınlanmaya Adanmış Bir Yaşam: İsmail Hakkı Öztorun (2010), Tarsus Çeşme ve Hayratları (2010), Gezginlerin Gözüyle Tarsus, (2012), Tarsus İşçi Sınıfı Tarihi (2013), Boyun Eğmeyen İnsan (2014), Cumhuriyetten Günümüze Tarsus’ta Tiyatro (2017), Barış ve Sosyalizm Yolunda Aydın Bir Hekim Sevinç Özgüner (2017), Cumhuriyetten Günümüze Tarsus’ta Sinema (2020), Yeryüzü Olayları (2020), Tarih İçinde Bir Başkent Tarsus (2021), Tarsus Kent Yazıları (2022), Bir Emek Savaşçısı: Arslan Eyce (2022), Ayrıca Edebiyatta Tütengil’e Armağan (2206), Tarsus (2009), Edebiyatımızda Çeşmeler (2009), Tarsus Olimpiyatları ve Tarsus Maratonu (2008), Tarsus Bibliyografyası (2008), Edebiyatımızda Radyolar (2011) ile Türkiye'de İlk Elektrik: Tarsus (2011), Tarsus Çıplak Mahallesi (2014), Toroslarda Bir Çukurova Yazlığı Namrun Yaylası (2014) adlı özgün ve derleme kitapçıkları bulunuyor.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —