Galatasaray´ın en istikrarlı futbolcusu Muslera

Galatasaray´ın en istikrarlı futbolcusu Muslera

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon Süper Lig´de çıktığı 34 maçın 33´ünde 90 dakika kaleyi koruyan Fernando Muslera, 2 bin 970 dakika sahada kalarak bu alanda zirvede yer aldı. Uruguaylı file bekçisi, sarı kart cezalısı olması nedeniyle 1 maç kaçırdı.

Muslera´nın ardından 33 maçta 2 bin 802 dakika süre alan Bafetimbi Gomis, 30 maçta 2 bin 500 dakika süre alan Maicon Roque ve 33 maçta 2 bin 498 dakika sahada kalan Garry Rodrigues, teknik heyetin en fazla tercih ettiği isimler arasında yer almayı başardı.

Gomis sezonu unvanlarla kapattı
Süper Lig´de Galatasaray adına rakip fileleri 29 kez havalandıran Bafetimbi Gomis, iki unvanın sahibi oldu.

Attığı 29 golle takımın en golcü ismi konumunda bulunan ve Süper Lig´de sezonu gol kralı olarak tamamlayan Gomis, 28 golle Fenerbahçeli eski futbolcu Alex de Souza´ya ait olan, ?Süper Lig´in bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu? unvanını da ele geçirdi.

Gomis´in ardından, 9 golle Garry Rodrigues, 6´şar golle ise Sofiane Feghouli ve Tolga Ciğerci takımın en skorer isimleri olarak dikkati çekti.

En hırçın Belhanda
Sarı-kırmızılı ekibin Faslı oyuncusu Younes Belhanda, takımın en hırçın ismi oldu.

Galatasaray formasıyla çıktığı 30 maçta 2 bin 443 dakika süre alan Belhanda, 2 kırmızı ve 4 sarı kart gördü.

Belhanda dışında Bafetimbi Gomis ve Sofiane Feghouli ile devre arasında takımdan ayrılan Badu Ndiaye, birer kırmızı kartla bu sezon oyundan ihraç edilen diğer isimler oldu.(Öİ)


Haber Kaynak : https://www.ilan.gov.tr/